Domov

Šport

22 decembra 2020 Šport


Nogometaši Mure, tretji po jesenskem delu tekmovanja v prvi slovenski nogometni ligi Telekom ,  so ta čas že na 14 dnevnem odmoru,  klubska uprava pa ni na dopustu.  Uprava Mure je potrdila, da bo Mura imela v nadaljevanju prvenstva vsaj  dve igralski okrepitvi. Mihael Klepač, 23 letni krilni napadalec iz Našic, prihaja iz  Aluminija v Kidričevem, kjer je dosegel na 45 tekmah 12 zadetkov in je podpisal z Muro pogodbo do 31.12. 2023. Druga okrepitev  je Samsindin Ouro, 20 letni vezist z državljanstvom Nemčije in Toga ,ki je rojen v  Nemčiji, bil je član nemškega Reutlingena pred prihodom v Mursko Soboto pa je svoj talent  razkazoval pri zagrebškem Dinamu. Tudi Ouro je sklenil z Muro daljšo pogodbo in sicer do 31. decembra 2023. Spomladanski del prvenstva, ki se bo začel v februarju bo tako  tekmovalno zelo  zanimiv.

V 14. kolu prve turške nogometne lige je Adana Demispor s 3:1 premagal Tuzlaspor za katerega je igral tudi Matej Pučko iz Šalinec. Na lestvici je po nepopolnem kolu  Tuzlaspor na četrtem mestu s 27.točkami.

V 13. kolu super grške nogometne lige sta AEK iz Aten in Volos igrala 2:2. V kadru AEK-aja je bil tudi Žiga Laci iz Dobrovnika. Nekdanji nogometaš soboške Mure,  a ni dobil priložnosti za igro.  Na lestvici je AEK na četrtem mestu in ima 24 točk.