V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

23 maja 2017 Šport


Na mednarodnem lokostrelskem tekmovanju v Petišovcih pri Lendavi je Lokostrelski klub Lendava uspešno pripravil  odprto lokostrelsko tekmo za slovenski tarčni pokal na kateri je sodelovalo 69 lokostrelcev iz Hrvaške, Madžarske in Slovenije. Med lendavskimi lokostrelci je prvo mesto osvojil med mlajšimi dečki Dominik Biro z golim lokom, na drugo mesto se je uvrstil Mihael Biro   med dečki  s sestavljenim lokom. Niko Horvat  je bil v kategoriji dečkov z ukrivljenim lokom tretji. Na četrti mesti sta se uvrstila  in bili blizu medalj: med člani Kristjan Kuzma s sestavljenim lokom in  Zvonko Štampar  med veterani z ukrivljenim lokom. V Petišovcih so tekmovali tudi Ljutomerčani. Med kadetinjami je bila Iva Ivanič s sestavljenim lokom zmagovalka, med mlajšimi deklicami se je uvrstila z  ukrivljenim lokom na prvo mesto Eva Ivanič in med člani je  z golim lokom zmagal  Robert Ivanič.

Na  tekmi svetovnega pokala v kikboksu  za pokal združenja WAKO   v Budimpešti    je med 2700 tekmovalci iz 38 držav za slovensko reprezentanco uspešno  nastopil  David Žibrat  doma z Mote, član Kickboxing kluba Pomurje iz Ljutomera.  Žibrat je  v svoji težnostni kategoriji po zmagah v četrtfinalu proti Avstrijcu, v polfinalu proti Madžaru , v finalu bil boljši še od Italijana in se zasluženo uvrstil na prvo mesto. V juniju bo Žibrat sodeloval še na tekmi svetovnega pokala v Riminiju v Italiji.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota je na mednarodnem turnirju  v Nürnbergu s Španko Mario Jose Martinez Sanchez v prvem kolu ženskih dvojic  premagala češko dvojico: Eva Hardinova  in Lenka Kunčivkova z rezultatom 2:6, 6:3 in 10:3.

V državni hokejski ligi so lipovski hokejisti   starostne skupine U – 19 v Predanovcih premagali Triglav z rezultatom 7:3. Za Lipovce je dosegel tri zadetke Aleš Dravec, dva Luka Vegič in po enega Blaž Toplak in Alan Maučec; za Triglav je dvakrat zadel Alan Nemec in enkrat Nejc Potokar.

V 12.kolu pomurske lige  v malem nogometu na asfaltnih igriščih so bili doseženi naslednji rezultati: Mala Nedelja – Beltinci 15:7, Mura Krog – Bangladeš Murska Sobota 3:7, Lordi Ivanjkovci – Lipovci 3:0 in Panonska Murska Sobota – Pristava 3:4. Na lestvici vodi Pristava s 30.točkami, Lordi iz Ivanjkovec in Mala Nedelja pa sta zbrala po 27 točk.