V etru
Pesem našega srca
Domov

Šport

24 decembra 2020 Šport


Uredništvo portala Prva liga.si  je po zadnjem, 19. kolu v prvi slovenski nogometni ligi, ko je soboška Mura v gosteh še drugič  v sezoni  premagala  državne prvake Celjane tokrat s 3:1 objavilo enajsterico kola v kateri  so lahko največ trije nogometaši iz vsakega kluba. V 19. kolu so tako prejeli največ glasov: Amadej Maroša, Žan Karničnik in Klemen Šturm – za trenerja kola pa je bil izbran trener Mure Ante Šimundža.  Prvo kolo nadaljevanja tekmovanja v prvi slovenski nogometni ligi bo   v  sredo 10. februarja ,ko bo  Mura   gostila ekipo  Tabora, že tri dni pozneje v soboto 13.feburaja pa bo v Ljubljani tekma med Olimpijo in Muro.

V  zaostalem srečanju 7. kola v prvi B slovenski odbojkarski ligi  za članice je Murexin Kema Puconci v Murski Soboti premagala odbojkarice Sobote s 3:1 čeprav so Sobočanke gostje malo presenetile v drugem nizu, ki so ga dobile s 26:24.  Za  Soboto so zadele največ točk: Katja Saje 18, Pia Krajcar 15 in Pia Puklavec  5 točk. Pri zmagovalni ekipi Murexina Keme so zadele največ točk:  Iva Škraban 18, Ana Vilfan 11 in Gaia Matis  9 točk. Na lestvici vodi Formis iz Hoč s 27.točkami, drugi Ljutomer  s tekmo manj jih ima 22, Pucončanke so pete s 14.točkami, Sobočanke pa so na desetem mestu  brez točk. Več o prekmurskem ženskem  derbiju lige bomo na Murskem valu poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

V zaostalem 10. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za člane je  na Ravnah na Koroškem Fužinar premagal Radence s 3:0. Za Fužinar so največ točk k zmagi prispevali: Vasja Plesec 16, Žiga Mori  15 in Tine Podričnik 9 točk. Za Radenčane pa so zadeli največ točk: Dejan Pelemiš in Tomaž Horvat po 11 ter Blaž Ajlec in Timotej Franc oba po 7 točk. Na lestvici vodijo Črnuče s 35.točkami, drugi je Šoštanj Topolšica z 29, tretji je Sip Šempeter z 22. točkami, Radenčani pa imajo na četrtem mestu 17 točk.