Domov

Šport

30 decembra 2020 Šport


Atletski klub Pomurje iz Murske Sobote, ki je v letu 2020 uspešno pripravil dve večji atletski prireditvi. V  avgustu  je bil  po šestih letih premora 19. mednarodni miting z naslovom »Priložnost za mlade« in prvi memorial Milana Baleka v spomin na atleta iz Murske Sobote ,ki je v letih  od  1983 do 1990, postavil kar štiri državne rekorde v hitri hoji  , ki so še vedno veljavni.  V mesecu oktobru  je bilo pri soboškem Expanu državno prvenstvo v krosu in pa 54. kros občinskih reprezentanc.  Zaradi odlične organizacije tekmovanja v krosu ob soboškem jezeru je Atletski klub Pomurje že dobil organizacijo krosa tudi v letu 2021, ki bo na programu pri Expanu 27. marca. Več o soboškem atletskem klubu bomo poročali na Murskem valu v nedeljskem športnem popoldnevu.

Judo zveza Slovenije ima vsako leto na programu tudi točkovanje klubov po njihovih tekmovalnih dosežkih v moški in ženski konkurenci v koledarskem letu. Za leto 2020 je med 55 klubi najbolje uvrščen  Judo klub Bežigrad katerega član je tudi Adrijan Gomboc iz Rakičana,  evropski prvak iz leta 2018 v Tel Avivu in evropski podprvak iz leta 2017 v Varšavi.

 Med pomurskimi klubi je najbolje uvrščen  Partizan Ljutomer  na 10. mestu. Med ljutomerskimi judoisti so največ točk k tako solidni uvrstitvi prispevali:  Narsej Lackovič med člani, Niko Kuzma in Blaž Emeršič med mladinci, Sara Vrbančič med mladinkami, Miha Rudolf med kadeti, Urška Rižnar med kadetinjami in mlajšimi kadetinjami ter med starejšimi dečki Matic Tibaot in  Ema Lisjak med starejšimi deklicami. Med ostalimi pomurskimi klubi je Judo klub Klima Tratnjek Beltinci na 13. mestu , Judo klub Lendava na 21. in Judo klub Murska Sobota na 23. mestu.