Domov

Šport

31 decembra 2020 Šport


V zaostalem srečanju 8.kola prve turške  nogometne lige je Altay v gosteh premagal Tuzlaspor za slednjega je igral v drugem polčasu tudi Matej Pučko iz Šalinec z rezultatom 1:0. Na lestvici zdaj vodi Altay z 32. točkami, Tuzlaspor pa ima na 4. mestu 30 točk.  Tekmovanje v turški nogometni ligi se bo nadaljevalo  s 17.kolom že v nedeljo tretjega januarja.

Strelska zveza Slovenije je 16. decembra načrtovala razglasitev najboljših strelcev in strelk v letu 2020. Uradne razglasitve  iz znanih  epidemioloških razlogov  letos ni bilo   na neuradnem  seznamu najboljših strelcev, ki ga je pripravila Strelske zveza Slovenije   pa je med najboljšimi tudi nekaj pomurskih strelcev.

Na druga mesta v Sloveniji  so se po točkovanju rezultatov  v okrnjeni sezoni v letu 2020 uvrstili  med  člani s puško šibrenico Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote,  z zračno puško  med mladinci  Jure Sočič iz  Športno strelskega društva Murska Sobota  in med dečki  Aljaž Novak iz Strelskega društva Kolomana Flisarja s Tišine.  Na tretja mesta so se uvrstili z zračno puško med kadeti Patrik Farkaš iz Murske Sobote in Tine Mihailović Krpan v kategoriji dečkov.

V moštveni konkurenci je  med 57 društvi  zbralo največ točk Strelsko društvo Štefan Kovač iz Turnišča, ki se je uvrstilo na 7. mesto, 10. je Strelsko društvo Koloman Flisar s Tišine, 12. Strelsko društvo Ljutomer in 16. Športno strelsko društvo Murska Sobota.

Med strelci  sta med člani zbrala največ točk: Jože Čeper iz Strelskega društva Dušan Poženel iz Rečice pri Laškem in Klavdija Jerovšek iz Grosuplja

Po  poročanju spletnega portala zenskaliga.si  in Občine Velika Polana pa je potres v Petrinji  in v drugih krajih na Hrvaškem aktiviral  tudi športnike.  Moči sta združili Anja Prša iz Brezovice, zdaj članica ljubljanske Olimpije in Monika Conjar  iz Hrvaške nekdanji soigralki pri Ženskem nogometnem klubu Pomurje Beltinci.

Akcijo sta podprli že  tudi Občini   Veliki Polana z županom Damijanom Jaklinom ter Občina Lendava z županom Janezom Magyarjem ter eno največjih pomurskih podjetij Panvita d.d. , pomagajo pa lahko tudi posamezniki. Akcija zbiranja izdelkov bo potekala med ponedeljkom  4.  in  petkom  8. januarjem , izdelke  z daljšim rokom uporabe pa bodo zbirali v občinski zgradbi v Veliki Polani.  Več podrobnosti o človekoljubni  akciji  je na voljo  tudi na spletni strani Občine Velika Polana.