Domov

Šport

24 maja 2017 Šport


Na mednarodnem tekmovanju judoistov v Ljubljani z naslovom: 16. Palijev memorial v judu  so bili med 198 judoisti iz 32 klubov  iz Hrvaške in Slovenije dobitniki zlatih medalj tudi pomurski judoisti. V kategoriji mlajših kadetov so zmagali: David Žido v kategoriji do 46 kg  in Blaž Küplen v kategoriji do 50 kg oba iz Judo kluba Murska Sobota ter Niki Zmazek v kategoriji do 42 kg . Med mlajšimi kadetinjami je bila zmagovalka Diana Šterman v kategoriji do 48 kg oba iz judo sekcije ljutomerskega Partizana.

Danes zvečer ob 20.45 bo Stockholmu na Švedskem  finale evropske nogometne lige, kjer se bosta pomerila Ajax in Machesteter United.  Tekmo na Švedskem bo vodil kot glavni sodnik najboljši slovenski nogometni sodnik Damir Skomina iz Kopra med pomočniki pa bo tudi Robert Vukan iz Gornje Radgone. Za koprskega in radgonskega nogometnega sodnika bo je to izjemno priznanje tudi za dosedanje sojenje na nogometnih tekmah.

 

Sindikata poklicnih igralcev nogometa v Sloveniji  je včeraj  v Ljubljani najboljšim nogometašem v aktualni nogometni sezoni 2016/2017, ob prisotnosti predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatovića,  podelil  nagrade in priznanja za njihove dosežke. Med 162.nogometaši, ki so glasovali,  je zbral največ glasov Dare Vršič doma iz Segovec pri Apačah, za zdaj še član Nogometnega kluba Maribor. Za njim se je uvrstil Dominik Glavina iz Rudarja in Mile Novaković iz Maribora.  Škoda, da Vršič ta čas ni več v kadru prve ekipe Maribora, ker se je zataknilo pri podpisu nove pogodbe. Žal  sindikat letos  ni podelil priznanja najboljši nogometašici, čeprav kandidatk   za to lovoriko ni manjkalo.

Na evropskem prvenstvu v rokoborbi grško rimskega sloga v Beogradu je med mladimi rokoborci iz 25 držav nastopila tudi slovenska reprezentanca pod taktirko Jureta Kuharja.   Nejc Gomboc se je v kategoriji do 59 kg uvrstil na 11. mesto po  zmagi proti Madžaru in porazu proti Turku. Nikola Šimunković oba iz Rokoborskega društva Sobota , je bil v kategoriji do 47 kg uvrščen na 31. mesto  – žal je utrpel dva poraza.

V  20. kolu v  prvi radgonski medobčinski ligi malega nogometa so vodilne Lomanoše  v derbiju kola premagale tretjega na lestvici  Bar Golob iz Lokavca s 5:2, druga na lestvici Tiha voda iz Gornje Radgone je  utrpela poraz proti  Garfieldu iz Lutverc  s 7:2.

V  drugi radgonski ligi so vodilni Črešnjevci utrpeli poraz proti  Bumefektu iz Lastomerec  s 3:0, drugi na lestvici Stavešinci so v derbiju kola  premagali tretjo Negovo s 3:1.

V tretji radgonski ligi malega nogometa  je vodilna Plitvica premagala Vrček iz Murščaka s 4:3, druge Lešane so bile boljše od Ivanjševske Slatine s 6:5, tretja Hrastje Mota pa je utrpela poraz od Neje bara iz Lomanoš  z rezultatom  4:1.