Domov

Šport

4 januarja 2021 Šport


V Murski Soboti so danes začeli priprave za spomladanski del tekmovanja, ki se začenja 10. februarja s tekmo v Murski Soboti med Muro in Taborom iz Sežane , nogometaši Mure pod taktirko trenerja Anteja Šimundže.    V prvi slovenski nogometni ligi Telekom  so  nogometaši Mure,   po 19. tekmah  v jesenskem delu tekmovanja   na  solidnem tretjem mestu s 35.točkami. Na prvem treningu sta bila tudi novinca: Mihael Klepač, ki je prišel iz Aluminija in Samsindin Ouro, ki je prišel v Muro iz zagrebškega Dinama.  Nogometaši Mure bodo ostali na pripravah v Pomurju do 20. januarja nakar bodo odpotovali  na 10 dnevne priprave v Turčijo.   Do takrat bo Mura odigrala tri prijateljske tekme prvo že v soboto 9. januarja naslednjo pa v sredo 13.januarja.

V 13. kolu  italijanske ženske košarkarske lige serije A – 2 za članice so Udine premagale  Albino z rezultatom 66:54 kar je že 12. zmaga Udin, ki vodijo na lestvici. Za Udine je 27 minut igrala tudi Tina Cvijanović  iz Murske Sobote in k zmagi prispevala 6 točk.

V  17. kolu prve  turške nogometne lige  je v derbiju kola Grensunspor premagal Tuzlaspor s 3:0. Za Tuzlaspor je igral tudi Matej Pučko iz Šalinec. Na lestvici zdaj vodi Grensunspor s 35.točkami, Tuzlaspor pa je na petem mestu s 30. točkami.

Iz Lendave smo dobili žalostno novico,  saj se je iztekla življenjska   pot najstarejšega igralca Nafte iz obdobja zlate generacije 99 letnega Jožeta Gerenčerja, ki je v letih 1946/47 igral za Nafto, ki je takrat   edina iz Pomurja igrala v prvi zvezni jugoslovanski ligi. Jože Gerenčer je igral tudi za madžarski Haladas.  v Lendavi pa je v letu 1947 gostil celotno moštvo beograjskega Partizana,  Za Jožetom Gerenčerjem –  Tubijem bodo Lendavčanom ostali  trajni  spomini.