V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport

10 januarja 2021 Šport


V zaostalem srečanju 6.kola v prvi B slovenski odbojkarski ligi za člane je v Šoštanju ekipa Šoštanja Topolšice , ki je druga na lestvici  premagala Radence s 3:0. Radenčani so se gostiteljem še najbolj upirali v drugem nizu, ki so ga izgubili z rezultatom 25:21. Za Radence so zadeli največ točk: Tomaž Horvat 9, Dejan Pelemeš 8 in Blaž Ajlec 6 točk; pri  ekipi Šoštanja Topolšice se je odlikoval Denis Robida z 12.točkami.

V zaostalem srečanju 14.kola prve A slovenske odbojkarske lige za člane je Salonit Anhovo iz Kanala v gosteh premagal Hoče s 3:2  čeprav so v dvoboju Kanalci vodili že z 2:0 a so se morali potruditi za zmago v petem nizu, ki so ga dobili s 15:11.  Pri Hočah je Primož Mejal  dosegel 19 točk in pri Salonitu Anhovem je Matic Vrtovec prispeval k zmagi 21 točk.  Na lestvici je Salonit Anhovo na 4. mestu s 23. točkami, Hoče na 6. mestu imajo 14 točk, Panvita Pomgrad iz Murske Sobote pa je  na 7. mestu z 10.točkami.

V 2. kolu drugega dela prve slovenske košarkarske lige za članice  je Cinkarna Celje v derbiju kola premagala Ježico z rezultatom 85:40. Za Celjanke je največ točk k zmagi prispevala: Lea Debeljak in to 16, Blaža Čeh iz Rakičana  je za Celjanke igrala  22 minut. Pri Ježici je Ema Lapajne zadela 11 točk.  Na lestvici zdaj vodi Cinkarna Celje s 30.točkami, drugi Triglav jih ima 30 in tretja Ježica je zbrala 27 točk.

V  14.kolu italijanske ženske  košarkarske lige serije A 2 so Udine  v derbiju kola v gosteh premagale Scrivio z rezultatom 56:53. Za Udine je igrala le 11 minut tudi Tina Cvijanović iz Murske Sobote in k zmagi prispevala dve točki. Na lestvici vodijo Udine z 12. zmagami in enim porazom, ekipa Scrivie pa je druga na lestvici z osmimi zmagami in tremi porazi.

V 15.kolu druge nemške nogometne lige je Wüzburger Kickers,  katerega član je tudi Mitja Lotrič z Vaneče,  v gosteh premagal Osnabrück s 3:2.  To je bila druga zmaga Wüzburger Kickersov, Mitja Lotrič pa tokrat ni bil član ekipe.  Na lestvici je Osnabrück osmi z 22.točkami, Wüzburger Kickers pa je  z 8.točkami na 18. mestu.