V etru
Od petka do petka
Domov

Šport

12 januarja 2021 Šport


Predsednik upravnega odbora Športnega kluba Pomurje deset – Odbojkarskega klub Panvita Pomgrad iz Murske Sobote  Matjaž Durič je  opoldne novinarje obvestil, da se je po 9.kolu  Sportkub  prve  A slovenske odbojkarske lige za člane  ,ko je moška ekipa Panvite Pomgrada v Murski Soboti izgubila proti Hočam s 3:1  uprava  kluba razšla z dosedanjim trenerjem članske ekipe 37 letnim Alešem Hribarjem.  Hribar je soboške odbojkarje prevzel  avgusta 2019, poslovil pa se je po seriji osmih  zaporednih porazih. Nastalo vrzel pri soboških odbojkarjih so do konca sezone rešili tako, da bo člansko moštvo prevzel trener II. ekipe in vodja mladinske šole Dejan Fujs  – Geza,  ki je mlade  odbojkarje brez poraza popeljal iz tretje v drugo slovensko ligo. Soboški odbojkarji bodo prvenstvo v prvi A ligi  nadaljevali že v soboto 16.januarja, ko bodo gostovali pri ekipi Merkuja v Mariboru nato pa v sredo 20.januarja prihaja v Mursko Soboti aktualni državni prvak Ach Volley.

Odbojkarice Sobote bodo  zaostalo  tekmo 9.kola  prve B slovenske lige  proti Ljutomerčankam, ki so druge na lestvici  igrale v sredo ob 19. v telovadnici II. osnovne šole v Murski Sobota. Tekma pa bo odigrana brez gledalcev.

V prvi prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je v Rovinju Sturm iz Gradca, ki je drugi na lestvici avstrijske prve  lige premagal ekipo Osijeka z rezultatom 3:2 . Za Osijek je, ki je drugi v hrvaški ligi,  je  igral tudi  slovenski reprezentant Damjan Bohar  iz Mačkovec. Prvo tekmo v nadaljevanju prvenstva v prvi hrvaški ligi bo Osijek igral 22. januarja v Zagrebu proti Lokomotivi.

Iz  drugoligaškega Nogometnega kluba Klima Tratnjek Beltinci  smo dobili sporočilo, da torkov sestanek  z drugo ligaškimi klubi na Nogometni zvezi Slovenije ni dal zelene luči za treniranje amaterskim ekipam v drugi slovenski nogometni ligi.  Slovenska vlada namreč vztraja pri sklepu, da treniranje amaterskim ekipam še ni dovoljeno. Nogometna zveza Slovenije si je pridobila pozitivno mnenje Nacionalnega instituta za javno zdravje a kot kaže zdaj bodo amaterski klubi zaradi epidemiološke situacije v državi  počivali  vsaj še naslednjih 14 dni.  

Po poročanju  spletnega portala zenskaliga.si sta  Anja Prša in Monika Conjar nekdanji soigralki  pri Ženskem nogometnem klubu Pomurje Beltinci  danes pa članici Olimpije in Osijeka  uspešno izpeljali akcijo zbiranja hrane in higienskih izdelkov za prizadete v potresu v Petrinji in okolici. Dobrodelna akcija v kateri  so  zbrano odpeljali  z dvema  kombijema v Zbirni center Rdečega križa  Hrvaške v Petrinji. Akcija je   v petih dneh lepo uspela med drugim  tudi ob pomoči Občin Velika Polana in Lendava  občanov Velike Polane, gasilcev iz Brezovice, podjetja  Lušt, Elektro studia, Eliprona, Kmetijskega  gospodarstva Lendava, Mlinarstva in Oljarne Premoša ter mnogih drugih neimenovanih  darovalcev.