V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport

13 januarja 2021 Šport


V tretjem kolu drugega dela v prvi slovenski košarkarski ligi za članice je Cinkarna Celje v Ljubljani premagala Akson Ilirijo z rezultatom 111:46. Za Ilirijo sta zadeli največ točk: Ana Vita Mičunović in Nina Ilovar po 8; za Cinkarno Celje je največ točk k zmagi prispevala Lea Debeljak in sicer 23, Blaža Čeh iz Rakičana je v 23. minutah igre dosegla 12 točk.  Na lestvici vodi Cinkarna Celja z 32,točkami, Akson Ilirija na petem mestu pa je zbrala 22 točk.

V prvi pripravljalni prijateljski nogometni tekmi  je v Umagu slovenski prvoligaš Koper za katerega je igral tudi Dare Vršič , igralec nekdanje Mure premagala madžarsko prvoligaško ekipo Budafokija ,ki je 11. v madžarski ligi , z 2:0. Naslednjo prijateljsko tekmo bo Koper igral v petek v Rovinju proti Osijeku za katerega igra tudi Damjan Bohar iz Mačkovec.

V avstrijskem Kapfenbergu je soboška Mura tretja po jesenskem delu v prvi slovenski ligi Telekom v prijateljski pripravljalni  nogometni tekmi  na igrišču z umetno travo premagala  drugoligaško ekipo Kapfenberga , ki je 13. v avstrijski drugi ligi , z rezultatom 5:1. Za  gostitelje je dosegel prvi zadetek  Elvedin Heric v 12. minuti, izid je izenačil Tio Cipot v 18. minuti, izid polčasa  2:1 za Muro,   je postavil v 40. minuti iz 11 metrovke  Luka Bobičanec. V drugem polčasu  je  najprej zadel za Muro  Amadej Maroša iz 11 metrovke v 50. minuti,  dvakrat pa je bil strelec za Muro Kai Cipot in to v 65. in 86. minuti. Nogometaši Mure bodo ostali v Murski Soboti do 20. januarja nato pa bodo odpotovali na 10 dnevne priprave v Turčijo, kjer bodo odigrali tri  tekme.