V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

14 januarja 2021 Šport


V  zaostalem srečanju prve B slovenske ženske odbojkarske lige so v sredo zvečer v Murski Soboti odbojkarice  Ljutomera, ki so druge na lestvici  v prekmursko prleškem derbiju premagale ekipo Sobote, ki je še brez zmage   s 3:1.  Za  Soboto so največ točk zadele: Katja Saje 11,  Pia Krajcar 10, ter  Kaja Marton 9 točk. Pri zmagovalni ekipi Ljutomera   so največ točk k zmagi prispevale: Sara Sakovič 14 ter Barbara Petek in Adela Pintarič po 12 in Ana Kolmanič 7 točk.

Na mednarodnih kasaških dirkah v Trstu se je  med  člani Kasaškega kluba Ljutomer Marko Slavič v  drugi dirki  na 1660 metrov dolgi progi z BERSHKO MMS zasedel četrto mesto s kilometrskim časom 1:16,8. V tretji dirki je pod taktirko Marka Slaviča  tekla na 1600 metrov Anabela a je zaradi galopa ostala brez uvrstitve.

V sredo so bili aktivni  odbojkarji v prvi B slovenski  ligi. Radenčani so v zaostalem srečanju  13. kola v Radencih gostili vodilno ekipo Šoštanja Topolšice,  gostje pa so  dvoboj dobili tesno, z rezultatom 3:2. Za Radence so na tekmi dosegli največ točk: Tomaž Horvat 28, Dejan Pelemiš  16 in Blaž Ajlec  15 točk.  Pri zmagovalni ekipi iz Šoštanja so največ točk k zmagi prispevali: Ješe Rotar Bor 24 ter Denis Robida in Luka Lazar oba po 22 točk. Po nepopolnem 13. kolu na lestvici prve B slovenske lige vodi med osmimi ekipami  Šoštanj Topolšica s 37.točkami pred Črnučami, ki imajo 35 točk, tretji Sip Šempeter je zbral 23 in Radenčani na četrtem mestu imajo 18 točk.