Domov

Šport

15 januarja 2021 Šport


V  zaostalem srečanju grške super nogometne lige je AEK iz Aten v gosteh premagal  Aris z 1:0. Za AEK   je od 71. minute dalje igral tudi Žiga Laci nekdanji igralec  soboške Mure doma iz Dobrovnika. Na lestvici vodi Olimpiakos s 43. točkami, drugi AEK ima 33 točk podobno kot Aris. Naslednjo tekmo bo AEK v Atenah  igral v 17.kolu v nedeljo ob 20.30 proti ekipi Atronitosa.

Nogometaši  Nafte  1903, člani 2. slovenske lige so med tednom namesto prijateljske pripravljalne  tekme igrali  trening tekmo  na novem  igrišču z umetno travo pri Dvojezični  srednji šoli v Lendavi. Trener Dejan Dončič je na tekmi 2 x 40 minut preizkusil kar 20 nogometašev. Medsebojna tekma  med  igralci v zelenih  in roza majicah  se je končala   s 7:3 za ekipo v zelenih majicah. Naslednjo  nogometno tekmo bo Nafta 1903 ,ki je uradna pokalna podprvakinja igrala v soboto  ob 14. v gosteh proti državnemu prvaku Celju.

Leto 2020 je bilo neobičajno tudi za karateista Nejca Sternišo iz Lomanoš pri Gornji Radgoni. Pravi tekmi v dvorani  sta bili le dve, kjer je  v katah osvojil državni in pokalni naslov v svoji starostni kategoriji, vse ostale tekme v katah pa so bile po spletu, kjer je osvojil v kategorijah U – 18 in U – 21  kar  57 medalj od tega 10  zlatih in 20 srebrnih ter 27 bronastih.  V prvih dneh leta 2021 pa je sodeloval  na spletni tekmi Adidas ZDA karate open v kategorij U – 18 in U 21  in osvojil zlati medalji. V letu 2021 pa Nejc Sterniša ob ugodnih epidemioloških razmerah načrtuje  nastop   na evropskem  prvenstvu članov, balkanskem prvenstvu  in sredozemskih igrah ter  na evropskem prvenstvu za kadete in mladince, ki bo na Finskem.