Domov

Šport

19 januarja 2017 Šport


 Judo zveza Slovenije je  sinoči v Celju pripravila slavnostno prireditev , kjer so podelili priznanja najboljšim judoistom za njihove dosežke v letu 2016. V članski konkurenci sta bila najboljša  zlata olimpijka Tina Trstenjak, članica Judo  kluba z Dežele Sankaku iz Celja  in Andraž Jereb iz Judo kluba Bežigrad. Med člani se je na drugo mesto uvrstil Adrian Gomboc doma iz Rakičana, peti na olimpijskih igrah,  sicer član celjskega kluba. Med starejšimi dečki se je uvrstil na prvo mesto aktualni državni prvak  Blaž Küplen iz Judo kluba Murska Sobota, v isti kategoriji  je bil drugi Luka Denša iz Kluba borilnih veščin Lendava. V konkurenci starejših deklic je bila tretja Tamara Ferencek iz Judo kluba Lendava. V moštveni konkurenci  je Partizan Ljutomer bil  drugi med starejšimi dečki  in tretji med starejšimi deklicami; Klub borilnih veščin Lendava  je bil moštveno tretji v kategoriji mlajših kadetinj. Najboljši jud klub v konkurenci članov in članic v Sloveniji pa je  Judo klub Z dežele Sankaku iz Celja.

V prvi prijateljski pripravljalni nogometni tekmi na prostem v letošnje letu je 13 kratni državni prvak Maribor včeraj na igrišču z umetno travo v Lendavi premagal jesenskega prvaka tretje slovenske nogometne lige vzhod Nafto 1903 z rezultatom 2:1. Za Nafto je dosegel vodilni zadetek  novinec Marko Marciuš, za Mariborčane pa sta bila strelca zadetkov Dare Vršič iz Segovec pri Apačah in Damjan Bohar iz Mačkovec. Pri  Mariborčanih   je  bil v prvem polčasu  v vratih   Nino Irgolič iz Gornje Radgone.

Slovenska nogometna reprezentanca U – 18 je v St. Peterburgu v Rusiji na mednarodnem turnirju  izgubila proti Latviji z rezultatom 2:1 čeprav je bil izid vse do 86. minute 1:1. Za slovensko izbrano vrsto je igral do 55. minute tudi Turniščan Tomi Horvat. Zadnjo tekmo za končno  7. mesto bo slovenska reprezentanca igrala v soboto 21.januarja  proti Belorusiji.

 

V  8. kolu pomurske košarkarske lige je vodilno Košarkarsko društvo Nona iz Murske Sobote premagalo Tropicano iz Bistrice  z rezultatom 111:77. Pri soboški ekipi  je Tomaž Novak zadel kar 33 točk; pri Tropicanu pa je Rok Orgolič zadel  13 točk. V drugi tekmi je Prleški študentski klub Ljutomer premagal  lendavski Lindau  s 77:52. Pri Ljutomerčanih je  k zmagi prispeval: Matej Nemec 20  točk, pri Lendavčanih pa je zadel Stanko Tuksar 27 točk. Na lestvici vodi Nona s 13.točkami, drugi je Sistemorg Beltinci z 11 točkami.

 

V 3. kolu zimske ljutomerske lige v malem nogometu  je Šport plus iz Ljutomera premagal  Avtoličarstvo Škrinjar iz Ljutomera  s 7:3, Slaptinci so dobili tekmo proti Avto Rajhu iz Ljutomera s 3:0 pa tudi Žaga bar iz Ključarovec je dobila tekmo proti Šic baru iz Ljutomera s 3:0.Na lestvici vodi brez poraza Žaga bar  iz Ključarovec z 9.točkami.  V 3. kolu veteranske lige v malem nogometu sta Meteorplast iz Ljutomera in Papirnica Kleopatra iz Križevec igrala 3:3, Ormož je bil boljši od Športnega društva Prlek Forever iz Ljutomera z 1:0, Šport plus iz Ljutomera pa je premagal Perlo s Cvena kar z 11:2. Na lestvici vodi  s tremi zmagami  Šport plus iz Ljutomera.