Domov

Šport

25 maja 2017 Šport


Na drugi letošnji tekmi svetovnega pokala v strelstvu je  v Münchnu, slovenski strelec Robert Markoja doma  iz Gomilice, član Strelskega društva Štefana Kovača iz Turnišča  z malokalibrsko puško v trojnem položaju na 50 metrov zadel 1162 krogov in zasedel 49. mesto.    Rajmond Debevec  član Olimpije je zadel 1160 krogov kar je bilo dovolj za  59. mesto.

Teniška igralka Andreja Klepač članica soboškega teniškega kluba je s Španko Mario Jose Martinez Sanchez v  četrtfinalu mednarodnega teniškega turnirja dvojic že drugič zmagala.  V  nemškem Nürnbergu na turnirju  z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev  sta Klepačeva in Sanchezova  premagali argentinsko – poljsko dvojico: Mario Irogyen – Paula  Kania z rezultatom 6:0 in 7:0  in se uvrstili v polfinale.

V tretji tekmi končnice državnega prvenstva v namiznem tenisu je v Novem mestu  aktualna državna prvakinja Krka  še drugič premagala ravenski  Interdiskont z rezultatom 5:2 ter v skupnem rezultatu 2:1 znova osvojila državni naslov. Za Korošce je igral tudi Pucončan Mitja Horvat, ki je proti mlademu  Petru Hribarju  izgubil s 3:0 premagal pa je  Tilna Cvetka s 3:2. Za Krko je igral tudi Hrvat Neven Karković  nekdanji igralec Sobote, ki je v dveh dvobojih enkrat  izgubil in enkrat zmagal .

V Novi Gorici je bilo prvo kolo moštvenega državnega prvenstva v atletiki za paraplegike  katerem je med sedmimi slovenskimi društvi  zmagala ekipa  paraplegikov Koroške, pomursko  – prleškimi  paraplegiki so bili uvrščeni na peto mesto. Posamično  se je najbolje odrezala Marta Janežič, ki je zmagala v suvanju krogle,   četrta  je bila v metu diska in osma v metu kopja. Med ostalimi pomurski paraplegiki bil v metu diska Dušan Slana tretji in v suvanju krogle četrti. V metu kopja se je najbolje uvrstil Franc Baum, ki je bil osmi, v metu kopja pa je bil  šesti. Ludvik Škraban  se je najbolje uvrstil v  troboju voženj na 100  metrov, kjer je bil 13.ti.

 

V   prvi kvalifikacijski košarkarski tekmi za uvrstitev v prvi slovensko ligo  igralcev kategorije U – 15 je v Slovenski Bistrici ekipa Sani Bistrica premagala Radensko Creativ z rezultatom 53:31. Za soboške košarkarje so zadeli največ  točk:  Sven Aleksander Marinković 9 ter Žan Šarkanj, Lovro Rep in Nejc Slavič po 5 točk; pri ekipi iz Slovenske Bistrice se je odlikoval Luka Filipič s 26.točkami.  Povratna tekma med Radensko Creativom in Sanijem iz Slovenske Bistrice bo v nedeljo 28. maja ob 10.uri v telovadnici osnovne šole I v Murski Soboti.

V 19. kolu medobčinske soboške veteranske lige v malem nogometu, kjer sodeluje 12 ekip je  vodilni Old boys v Murski Soboti premagal Bakovce s 3:2. Drugi na lestvici Rogašovci so  premagali Sebeborce z 10:2 tretje Dokležovje pa je  premagalo Borejce z rezultatom 5:3.  Še ostali rezultati: Cankova – Čarda 7:0, Noršinci – Mladost Pertoča 4:0 in Rakičan – Nemčavci 5:3.