V etru
Pesem tedna
Domov

Šport

16 januarja 2021 Šport


V srednjeevropski odbojkarski ligi  je slovenski prvak ACH Volley v Zwetelu v Avstriji premagal Union Raiffeisen Waldviertel z rezultatom 3:1. Za ACH Volley je igral tudi  Uroš Pavlovič iz Murske Sobote  in k zmagi prispeval  6 točk. Gostitelji so proti Ljubljančanom dobili le tretji niz z rezultatom 25:23. Uroš Pavlović je dal pomemben prispevek k zmagi Ljubljančanov z dobro igro  v četrtem nizu kjer so gostitelji  že vodili s 14:9 in 18:14  na koncu pa je zmagal ACH Volley   v nizu s 25:21. 

Mladi soboški odbojkarji, člani Panvite Pomgrada  iz Murske Sobote: Vid Suhadolnik, Nik Legen in Urban Rajnar od sobote do  ponedeljka sodelujejo v Mariboru  na mini pripravah slovenske reprezentance U – 17 pod taktirko selektorja Iztoka Kšele.  Na priprave je bilo povabljenih  16 igralcev in med njimi kar trije iz soboškega kluba.

V mednarodni ženski košarkarski tekmi je ligi WABA  v 7. kolu je Budučnost v Podgorici premagala  Ženski košarkarski klub Cinkarno Celje z rezultatom  70:55. Za Celjanke je igrala tudi Blaža Čeh iz Rakičana in zadela  5 točk. Na lestvici  lige Waba vodi Budučnost s 17.točkami, Celjanke pa so na četrtem mestu zbrale 11 točk.  Celjanke bodo nocoj v Podgorici odigrale že povratno košarkarsko tekmo.

V 16. kolu druge nemške nogometne lige  sta Wüzburger Kickers in Brunschweig igrala 0:0. Za gostiteljsko ekipo je od 79. minute dalje igral tudi Mitja Lotrič. Na lestvici je Brauschweig na 16. mestu s 14.točkami, Wüzburger Kirckers pa je na 18. mestu z 9. točkami.

V prijateljski mednarodni tekmi pa je v Rovinju Koper presenetljivo premagal dru- govrščeno ekipo Osijeka v prvi hrvaški ligi z 2:0. Za Koper je igral tudi nekdanji igralec  Mure Dare Vršič, za Osijek pa tokrat ni igral Damjan Bohar.