Domov

Šport

17 januarja 2021 Šport


V prijateljski mednarodni nogometni tekmi sta se v Rovinju  madžarski Fehervar, ki je drugi v madžarski ligi in Osijek ,ki je drugi v hrvaški ligi,  razšla brez zmagovalca ob izidu 2:2. Za Osijek je igral tudi  slovenski reprezentant Damjan Bohar iz Mačkovec.

Nafta 1903 iz Lendave slovenska pokalna podprvakinja je gostovala pri aktualnih državnih prvakih Celjanih  in v prijateljski nogometni tekmi sta se ekipi razšli brez zmagovalca ob izidu 1:1. Za Nafto je dosegel vodilni zadetek Nermina Haljete, izid pa je izenačil Valentin Zekhov v 68.minuti.

Nogometaši Mure so v Murski Soboti v soboto odigrali trening tekmo med  črnimi in rumenimi, več uspeha je imela ekipa črnih , ki je bila boljša  od rumenih s 4:1. Za ekipo črnih so dosegli zadetke: Vito Štrakl, Mihael Klepač, Tomi Horvat in Amadej Maroša iz 11 metrovke, edini zadetek za rumene je dosegel  Andrija Filipović. V sredo 20. januarja bodo nogometaši Mure odpotovali na 10 dnevne priprave v Turčijo in tam igrali 22. januarja prijateljsko tekmo proti srbskemu prvoligašu Vojvodini, 26. januarja proti  ruskemu prvoligašu Rotorju iz Volgograda in 31. januarja še proti ukrajinskemu prvoligašu Vorskla Poltavi.

V povratni  ženski košarkarski ligi mednarodne lige Waba za članice so bile v   Podgorici igralke Budučnosti  še drugič uspešne proti slovenskim prvakinjam ekipi Cinkarne Celja tokrat z rezultatom 68:49. Za Celjanke je igrala  29 minut tudi Blaža Čeh iz Rakičana in za Celjanke dosegla 10 točk.  Na lestvici vodi Budučnost s 17.točkami, Celjanke pa so na 4. mestu zbrale 11 točk.

V  15. kolu prve A slovenske odbojkarske lige za člane je  ACH Volley v Ljubljani premagala novomeško Krko s 3:0. Za slovenske odbojkarske  prvake  je k zmagi prispeval  8 točk tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote.

Odbojkarji Merkurja  so v Mariboru premagali soboško Panvito Pomgrad s 3:0. Za  Merkur je največ točk  17 k zmagi prispeval Abdulah Amhimed; pri soboških odbojkarjih  tokrat po taktirko novega starega trenerja Dejana Fujsa   največ točk dosegli: Nikola Ražnatović in Dino Vinković po 6 ter Žan Bedrać 5 točk.

V  zaostalem srečanju  4. kola v prvi B slovenski ženski odbojkarski ligi je Mozirje premagalo odbojkarice Sobote s 3:0.  Za Mozirje je dosegla 19 točk Ana Marija Verbovšek, pri odbojkaricah Sobote pa so bile najbolj učinkovite: Katja Saje s 15.točkami, Kaja Marton je dosegla 8 točk in Pia Puklavec 5 točk.

V 12. kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice so v derbiju kola Ljutomerčanke pod taktirko Bojana Novaka premagale II. ekipo Calcita Volleya iz Kamnika s 3:1. Že v torek 19. januarja ob 19. bodo Ljutomerčanke v domači dvorani gostile ekipo Formisa iz Hoč. Na lestvici vodi Formis s 30.točkami, Ljutomer jih ima 28 in Calcit na tretjem mestu je zbral 18 točk.