Domov

Šport

21 januarja 2021 Šport


V 15.kolu prve divizije ciprske nogometne lige  je Enosis Neon Paralimni v gosteh premagal Olimpiakos Nikozijo z 1:0. Za zmagovalno ekipo Enosis Paralimnija sta celo tekmo igrala nekdanja igralca Mure Gregor Balažic in Filip Gačevski  oba iz  Murske Sobote. Na lestvici je Olimpiakos na 9. mestu s 24.točkami, Enosis Neon Paralimni pa je na 11. mestu z 21.točkami.

V 16.kolu prve A slovenske odbojkarske lige  za člane so aktualni državni prvaki odbojkarji ACH Volleya iz Ljubljane v Murski Soboti premagali ekipo Panvite Pomgrada s 3:0.  Še najbolj uporni so bili gostitelji v prvem nizu, ki so ga izgubili po podaljšani igri z rezultatom 26:24 čeprav so imeli tudi zaključno žogo za zmago.  Za ACH Volley so največ točk k zmagi prispevali:  Jan Pokeršnik 15, Matic Videčnik 10 in Božidar Vučičević 9 točk. Uroš Pavlović nekdanji igralec soboške ekipe je bil v kadru ljubljanske ekipe a proti svojim nekdanjim soigralcem ni igral. Za Panvito Pomgrad so dosegli največ točk:  Jakob Rojnik 15 ter Branislav Radović in Žan Bedrač po 6 točk.  V naslednjem kolu bodo varovanci novega – starega trenerja Dejana Fujsa – Geze v soboto gostovali v Novem mestu pri odbojkarjih Krke.

V zaostalem srečanju 4.kola prve B slovenske odbojkarske lige za članice  je v Kamniku II. ekipa Calcita Volleya premagala  ekipo  Murexin  Kemo Puconci  s 3:0. Za Kamničanke so največ točk k zmagi prispevale: Mija Šiftar 12 ter Špela Lužovec in Živa Javornik po 10 točk. Za Murexin Kemo pa so zadele največ točk: Iva Škraban 10, Nina Kovač 8 in  Gaia Matis 5 točk. Na lestvici vodi Formis iz Hoč s 33.točkami, Ljutomerčanke na drugem mestu imajo 28 točk, Murexin Kema je zbrala na šestem mestu 14 točk, Sobota pa je na desetem mestu brez točk. V naslednjem kolu v soboto 23.januarja ob 19. bodo Pucončanke  v domači dvorani igrale povratno tekmo s Kamničankami.