Domov

Šport

22 januarja 2021 Šport


V prvi pripravljalni mednarodni nogometni tekmi je Mura na 14 dnevnih  pripravah  v turškem Beleku premagala Vojvodino iz Novega Sada, ki je tretja v srbski super  nogometni ligi z rezultatom 5:1.  Za Muro so dosegli zadetke: Luka Bobičanec v 10. minuti,  Matic  Maruško v 32. minuti, Mihael Klepač v 47.minuti, David Djurak v 67. minuti in Amadej Maroša v 89. minuti tekme. Za Vojvodino je dosegel edini zadetek  Savko Bralić v 30. minuti, Vojvodina pa je zapravil strel iz 11 metrovke v 78. minuti .Naslednjo tekmo načrtuje Mura  v Turčiji v torek 26. januarja proti Rotorju iz  ruskega Volgograda.

Vodilna ekipa slovenske nogometne lige Maribor je imela danes v  turškem Beleku  manj uspeha saj ga  je premagal beograjski Čukarički, ta je na četrtem mestu srbske super nogometne lige,  z 1:0 . Edini zadetek za Čukarički   je dosegel iz 11 metrvoke v 35. minuti Marko Dacić. Za Maribor je igral tudi Žan Kolmanič iz Veržeja , ki je  v 5. minuti srečanja  zadel okvir vrat.

Nogometni klub Bravo iz Ljubljane ,  ki je po jesenskem delu osmi   v prvi ligi z 22. točkami in je bil prijetno presenečenje minule  sezone  v pri slovenski ligi je dobil novega vratarja to  je 22 letni Nino Irgolič doma iz Gornje Radgone , ki prihaja v Bravo zaradi poškodbe vratarja Matije Orbaniča, ki bo moral na operacijo ramena.  Nino Irgolič, katerega oče  Janko je bil trener reprezentančnih vratarjev v času ko je bil selektor Srečko Katanec. Nino Irgolič pa  je začel nogometno kariero pri soboški  Muri, kot kadet se je preselil k Mariboru, za člansko ekipo  ni zaigral bil pa je posojen Veržeju in švedskemu Mjöllbyiju.

Selektor slovenske ženske članske košarkarske  reprezentance   Damir Grgić je na reprezentančni zbor  v Ljubljano 31.januarja  povabil  14 igralk od katerih bo izbral 12 igralk. Med povabljenimi košarkaricami je tudi  Tina Cvijanović iz Murske Sobote, ki zdaj igra v Vidmu v Italiji v italijanski seriji A – 2 njena ekipa pa je na prvem mestu.  Slovenke se bodo 4. februarja pomerile z Bolgarijo in 6. februarja še proti Islandiji,  Slovenke  so si po zmagah v dosedanjih štirih tekmah proti  Grčiji, Bolgariji in Islandiji že zagotovile  nastop  na evropskem prvenstvu v letu 2021.