V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport

23 januarja 2021 Šport


V 17. kolu prve hrvaške nogometne lige  je Osijek katerega član je tudi Damjan Bohar iz Mačkovec v gosteh premagal zagrebško Lokomotivo z rezultatom  3:0. En zadetek k zmagi Osijeka je prispeval tudi Damjan Bohar, kar je že njegov tretji zadetek v hrvaški ligi. Na lestvici zdaj  vodi Osijek s 36.točkami, ki pa ima dve več odigrani tekmi. V naslednjem kolu bo Osijek 30.januarja na domačem stadionu gostil nogometno ekipo Istre.

V petek so odigrali v Avstriji prijateljsko pripravljalno nogometno tekmo tudi nogometaši Nafte 1903 iz Lendave , slovenski pokalni podprvaki,  ki  so gostovali pri  drugo ligaški ekipi KSV 1919 v Kapfenbergu.  Gostitelji so premagali Nafto 1903 z rezultatom 4:1, ob polčasu je bil izid 1:1, za Nafto 1903  je edini zadetek dosegel Nermin Haljeta.

Precej pomurskih nogometnih trenerjev vadi različne avstrijske nižje ligaške ekipe. Zdaj  smo dobili informacijo, da bo nogometaše Monoštra, ki nastopajo v 4. madžarski ligi  v spomladanskem delu prvenstva, ta se začenja 7.februarja ,  vodil Bogdan Črnko nekdanji igralec Mure in Beltinec, bil pa je tudi selektor amaterske nogometne reprezentance Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota. Bogdan Črnko je v jesenskem delu sezone treniral nogometaše Tromejnika na Kuzmi.