V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

24 januarja 2021 Šport


V 17.kolu prve A slovenske odbojkarske lige za člane je Panvita Pomgrad iz Murske Sobote v Novem mestu premagala Krko s 3:0, kar je njihova prva zmaga pod taktirko  trenerja Dejana Fujsa. Za Panvito Pomgrad  so največ točk k zmagi prispevali: Jakob Rojnik 16 ter Dino Vinkovič in Nikola Ražnatovič po 12 točk.  Pri Krki je dosegel največ točk: Toni Ravnik in sicer 11. Na lestvici vodi  ACH Volley iz Ljubljane s 45.točkami, drugi je Merkur iz Mairbora   z 41.točkami in tretji Calcit ki je zbral 38 točk. Soboški odbojkarji so na 7.mestu zbrali 13 točk, Krka na osmem mestu pa ima tri točke.

V Ljubljani je ACH Volley v 17.kolu v prvi A slovenski odbojkarski ligi za člane premagal Hoče s 3:0. Za ACH Volley je k zmagi 6 točk prispeval tudi nekdanji odbojkar Panvite Pomgrad Uroš Pavlović iz Murske Sobote.

V  15.kolu v prvi B slovenski odbojkarski ligi za člane je  so Radenci v derbiju sosedov na lestvici  premagali Fužinar Sij Metal Ravne s 3:1.  Za  Radence so največ točk k zmagi prispevali : Tomaž Horvat  25, Dejan Pelemeš 14 in Blaž Ajlec 11 točk; pri Fužinarju sta se izkazala Miha Fink in Žiga Mori s po 13.točkami. Na lestvici vodi Šoštanj Topolšica s 40.točkami pred Črnučami, ki jih ima 38, Radenčani na četrtem mestu imajo 21 točk in Fužinar na 5. mestu je zbral 18 točk.

V derbiju kola v  13.kolu prve B  slovenske  odbojkarske lige za članice  so pomembno zmago osvojile  odbojkarice Ljutomera, ki so  pod taktirko trenerja Bojana Novaka v Hočah premagale vodilno ekipo Formisa s 3:2, čeprav so gostiteljice vodile že z 2:1.  Za Ljutomer so največ točk prispevale k zmagi:  Ana Kolmanič 22, Sara Sakovič 31, Barbara Petek 16 in Adela Pintarič 10 točk. Pri Formisu sta zadeli največ točk: Žana Godec 15 in Nika Fišer 14 točk.

V Puconcih  pa so v 13. kolu prve B slovenske lige za članice odbojkarice  II. ekipe  Calcit Volleya  iz Kamnika premagala Murexin Kemo Puconce s 3:0.  Za  Calcit Volley so največ točk k zmagi prispevali:   Špela Lužovec in Ćiva Javornik po 12 točk. Pri Merexinu Kemi pa so dosegle največ točk: Iva Škraban 15, Ana Vilfan 6 in Nela Škraban 5 točk. Na lestvici  prve B slovenske lige vodijo odbojkarice Formisa iz Hoč s 34.točkami pred Ljutomerom, ki jih ima 30, odbojkarice Murexina Kema Puconci so na 6. mestu s 14.točkami.

V  21.kolu prve divizije ciprske nogometne lige je Omonia v gosteh premagala  Enosi .Neon Paralimni z 1:0.  Za ekipo Paralimnija sta celo tekmo igrala  nekdanja igrala soboške Mure Filip Gačevski in Gregor Balažic. Na lestvici  je Omonia na prvem mestu s 43. točkami, Paralimni pa jih je na 11, mestu zbral 21.

Nogometaši Mure, ki so na pripravah v turškem Beleku pa imajo ta čas tam tudi del klubske uprave. Po tekmi z novosadsko Vojvodino je 30 letni Matic Maruško , ki je za Muro v svoji nogometni zgodovini odigral kar 226 tekem v svoji  nogometni karieri  je igral tudi tri tekme za slovensko reprezentanco U – 21   podaljšal pogodbo z Muro do 30.maja 2025, podpisnik na drugi strani Mure je bil športni direktor Mure Denis Rajbar.

V 16. kolu italijanske košarkarske lige serije A za članice   so Udine v derbiju kola utrpele  drugi  poraz v ligi tokrat proti ekipi Creme s 65:53. Za  Udine je igrala  26 minut tudi Tina Cvijanović iz Murske Sobote in bila s 17.točkami najbolj učinkovita igralka. Na lestvici kljub porazu še naprej vodijo Udine s   13. zmagami in dvema porazoma, ekipa Creme je na tretjem mestu z 10. zmagami in tremi porazi.