Domov

Šport

25 januarja 2021 Šport


V 18. kolu grške super nogometne lige  sta  PAOK in AEK igrala 2:2. Za ekipo AEK-aja je skoraj celo tejkmo igral tudi Žiga Laci iz Dobrovnika. Na lestvici je AEK iz Aten na drugem mestu s 37.točkami, PAOK na četrtem mestu pa je zbral 36 točk.

V  13. kolu prve avstrijske nogometne lige je vodilni Salzburg gostoval pri ekipi Altach in zmagal z 2:0.  Za Altach je igral tudi Aljaž Casar iz Bakovec. Na prvoligaški lestvici je Salzburg na prvem mestu z 28.točkami, Altach na 11. mestu pa ima 8 točk.

V 18. kolu prve turške nogometne lige, kjer sodeluje 18 ekip, imajo pa v Turčiji tudi super ligo,  je Akhisarspor v gosteh premagal Tuzlaspor s 3:0.  Za ekipo Tuzlasporja je igral tudi  Matej Pučko iz Šalinec. Na lestvici  ima Tuzlaspor na 8. mestu  30 točk Akhisarspor pa je na 14. mestu zbral 16 točk.

Ljutomerska športna zveza je kot prva v Pomurju začela postopek za 51. izbor športnika leta 2020  Športne zveze Ljutomer.  Predloge za najboljšega športnika, športnico, športno društvo, perspektivnega športnika in ekipo ter perspektivno športnico in ekipo ter posebno priznanje za športne dosežke. Predloge  bodo v Ljutomeru  zbirali do 22. februarja – podrobnejši podatki o razpisu  so objavljeni na spletni strani  ljutomerske športne zveze. Naj spomnimo, da so bili za športne  dosežke v letu 2019  izbrani: kickbokser David Žibrat, nogometašica Sara Makovec in za najboljšo ekipo judo sekcija ljutomerskega Partizana.