V etru
Od petka do petka
Domov

Šport

26 maja 2017 Šport


Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Damir Rob je  za dve prijateljski pripravljalni nogometni tekmi v gosteh proti Albaniji izbral 18  nogometašic. V reprezentanco so povabljene tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Teleing GMT Beltinci  Zala Meršnik, Manja Rogan, Špela Rozmarič, Špela Kolbl, Tjaša Tibaut in Sara Makovec, Med igralkami na čakanju pa je še Anja Prša iz beltinskega nogometnega kluba. Slovenske igralke bodo igrale dve prijateljski tekmi v gosteh proti Albaniji v torek 6. junija in v petek 9.junija. Prekmurske nogometašice  bodo do zbora reprezentance imele še dve odločilni srečanji in sicer v nedeljo ob 11.uri v Bakovcih proti Olimpiji za naslov državnega prvaka in nato še v sredo 31. maja v Kopru proti ekipi Rudar/ Škale za naslov pokalnega prvaka Slovenije.

 

V  hrvaško slovenski ligi v hokeju na travi za članice je ekipa Moravskih Toplic na igrišču v Lipovcih premagala Trešnjevko iz Hrvaške z rezultatom 9:0.  Za Moravske Toplice je dosegla kar pet zadetkov Petra Dervarič, dva je dosegla Danaja Škrilec ter po enega še: Tjaša Vrečič in Lucija Kadiš.

Na košarkarskem turnirju starejših pionirk v Slovenskih Konjicah so mlade igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote   dvakrat zmagale. V prvi tekmi so Prekmurke  premagale Libertas Sporting iz  Udin   z rezultatom 53:52 v drugi tekmi pa so bile boljše še od ekipe Futorosa iz Trsta s 56:39. Čeprav so  Pomurke igralke oslabljene brez Mie Žekš in Blaže Čeh, ki sta sodelovali z razširjeno  reprezentanco U – 14 pa so se na prvem turnirju solidno odrezale. Naslednji košarkarski  turnir čaka igralke Pomurja v začetku junija v Pordenoneju. Akcija Košarkarske zveze Slovenije za tekme med slovenskimi in italijanskimi ekipami je dobra priprava igralk za novo sezono.

V povratni kvalifikacijski košarkarski tekmi starostne kategorije U – 17 je v Murski Soboti Radenska Creativ premagala Elektro iz Šoštanja z rezultatom 87:54. Za soboške košarkarje so največ točk k zmagi prispevali: Luka Pojbič Kovačič 28, Jan Copot 23 in Gal Dokl 11; pri gostih je bil najbolj učinkovit Blaž Ojsteršek, ki je zadel 24 točk. Košarkarji Radenske Creativa so si tako s kadetsko ekipo zagotovili igranje v prvi slovenski košarkarski ligi tudi v tekmovalni sezoni 2017//2018.

Po treh tekmah ribiških tekmah  v Podgradu pri  Gornji Radgoni, Moti pri Ljutomeru in Kotu pri Lendavi je bila končana pomurska liga mladih v športnem ribolovu. Na tretji tekmi v Kotu je med 15 letniki  zmagal Niko Golinar iz Ribiške družine Lendave s 2,29 kg ulovljenih rib.  Med 10 letniki pa je v Kotu zmagal Peter Nagy iz Lendave, ki je imel na tehtanju  3 kg ulovljenih rib. Po treh tekmah je naslov pomurskega prvaka med 15 letniki osvojil Enej Kapun iz Gornje Radgone pred Renejem Muroto iz Ljutomera  in Miho Pintaričem iz Ljutomera.  Med 20 letniki je postal pomurski prvak: Peter Nagy iz Lendave pred Mihaelom Čukom in Mihaelom Kukovcem oba iz Gornje Radgone.

V  19. kolu v prvi Gorički ligi malega nogometa so vodilni Gornji Petrovci igrali s predzadnjimi na lestvici Domanjševci samo 4:4.  Druga na lestvici Lucova,  je premagala Matjaševce  s 3:0,  tretji Neradnovci pa so bili boljši od Cariok iz Markovec z rezultatom 7:4. V preostalem srečanju je Srebrni breg iz Martinja premagal Stanjevce z rezultatom 6:2.  V  drugi Gorički ligi malega nogometa je  bila vodilna na lestvici Pizzeria Kučan iz Križevec prosta, drugi Šulinci so bili boljši od Hajduka iz Adrijanec z 2:1, tretji Čepinci pa so utrpeli poraz od Interja iz Doliča s 3:2. V preostalem srečanju je Isyp Šalovci  premagal Dolence s 3:0.

Danes zvečer ob 20.uri bo v Pečarovcih finalna malonogometna tekma za naslov prvaka v slovenski malonogometni ligi Ena, kjer se bosta pomerila Ribno iz Gorenjske in Transpak iz Ključarovec.