Domov

Šport

28 januarja 2021 Šport


V prijateljski pripravljalni mednarodni nogometni tekmi sta v Zalaegerszegu II. ekipa ZTE-ja in lendavska Nafta 1903 razšla brez zmagovalca ob izidu 2:2. Za Nafto je dosegel oba zadetka  Stjepan Oštrek, ki pa je imel tik pred koncem tekme priložnost še za dosego tretjega zadetka a je njegov strel zaustavil okvir vrat. Za ekipo ZTE II sta dosegla zadetka: Salay Sabolć iz 11 metrovke in Dominik Ćoka.  Naslednjo prijateljsko tekmo bo Nafta 1903 igrala v soboto v Novi Gorici proti prvoligaški ekipi Gorice.

Nogometaši Mure, ki so ta čas na pripravah v Turčiji bodo tam v nedeljo ob 11. igrali  tam tretjo pripravljalno nogometno tekmo in to proti ekipi Shaktarja iz Donecka v Ukrajini. Žal  je v začetku tedna staknil  poškodbo   levega gležnja mladi vratar Mure  Dušan Gyergyek, ki je po pregledu v bolnišnici z rentgenom in magnetno resonanco  dobil mavčno oblogo za čas šestih tednov.

V Puconcih je bil sinoči prleško prekmurski ženski  odbojkarski derbi v zaostalem srečanju 5.kola prve B slovenske lige za članice v katerem so Ljutomerčanke premagale Murexin Kemo Puconce s 3:0. Za Pucončanke so največ točk zadele:  Karmina Sužnik 11, Iva Škraban 9 in Gaia Matis 6 točk. Pri zmagovalni ekipi Ljutomera  so največ točk k zmagi prispevale: Ana Kolmanič 18, Sara Sakovič 10 in Barbara Petek 8 točk.

V   16.kolu v prvi B slovenski odbojkarski ligi za člane  so Radencih v domači športni dvorani premagali Pro Vollev iz Maribora s 3:1. Za Radenčane so največ točk k zmagi prispevali: Tomaž Horvat 24, Blaž Ajlec 14 in Dejan Pelemiš 12 točk. Pri Mariborčanih je dosegel 12 točk Aljaž Mikl po 11 točk pa sta zadela: Rok Vidovič in Denis Ploj. Na lestvici so Radenčani trenutno  na četrtem mestu s 24.točkami.