Domov

Šport

30 januarja 2021 Šport


V uvodni tekmi 19. kola v drugi nemški nogometni ligi je Wuzburger Kickers  katerega član je tudi Mitja Lotrič,  lani najboljši igralec slovenske lige, premagal  Dusseldorf z 2:1. Mitja Lotrič je za zmagovalno ekipo igral celo tekmo. Na lestvici vodi Hamburger SV s 37. točkami, Dusseldorf je na 5. mestu z 32, točkami, Wuzburger Kickers pa ima ob treh zmagah na18. mestu 12 točk.

V  14.kolu prve B slovenske odbojkarske lige za članice  so Ljutomerčanke sinoči še drugič v tem tednu premagale  Murexin Kemo Puconce s 3:1. Tokrat so bile  Pucončanke bolj uporne pod taktirko trenerja Renata Prše kot v sredo v prvem srečanju. Ljutomerčanke  so pod taktirko Bojana Novaka kljub majhnim težavam v četrtem nizu ,ki so ga dobile s 27:25  znova zmagale.   Za Ljutomer so največ točk k zmagi prispevale:  Ana Kolmanič 22, Adela Pinntarič 15 in Sara Sakovič 14 točk; za Murexin  so zadele največ točk: Iva Škraban 18, Eva Pušnik 8 in Karmina Sužnik 6 točk.  Po nepopolnem 14.kolu vodijo na lestvici Ljutomerčanke s 36.točkami pred Formisom iz Hoč, ki jih ima 34, Pucončanke so na 6. mestu s 14.točkami, Sobota na 10. mestu pa  je še brez točk.

Slovenska  ženska košarkarska reprezentanca  bo morala reprezentančni akciji v Ljubljani  v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo  4.februarja proti Bolgariji in 6.februarja proti Islandiji opraviti brez selektorja Damirja Grgiča in njegovega pomočnika Jureta Kranjca zaradi okužb na Covid – 19.  V drugem delu reprezentančnih aktivnosti tudi ne bo sodelovala edina Prekmurka Tina Cvijanović saj je strokovno vodstvo ,ki ga zdaj vodi Slavko Duščak s pomočnikom Predragom Radovićem seznam 14 igralk skrčilo na 12 in tako je iz tega seznama odpadla tudi Tina Cvijanović ,ki pa uspešno igra  italijanski ligi serije A – 2 pri ekipi Udin.