Domov

Šport

31 januarja 2021 Šport


Iz turškega Beleka, kjer so   na pripravah nogometaši Mure,  je prišla sinoči  neprijetna novica. Pred nedeljsko tekmo z ukrajinskim  Šahtarjem je bilo pri nogometaših Mure ugotovljenih sedem pozitivnih testov na koronavirus  zato je bila  današnja  tekma odpovedana.  Nogometaši Mure: Nino Kouter, Staniša Mandič, Filip Kosi, Klemen Šturm, Lan Erjavec, Kai in Tio Cipot ter maser Tadej Kuster  so ostali v hotelski izolaciji in se po  pozitivnih  testih na koronavirus ravnajo po navodilih turških zdravstvenih oblasti.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci so včeraj gostovale v  avstrijskem Gradcu in tam  v prvi pripravljalni mednarodni nogometni  tekmi za nadaljevanje sezone premagale žensko ekipo  Sturma  z rezultatom 6:4. Za  Beltinčanke  sta dosegli po dva zadetka: Nina Kajzba in Kaja Korošec ter po enega Špela Kolbl in Luana Zjami.

V pripravljalni nogometni tekmi so  nogometaši Nafte 1903 slovenski pokalni podprvaki gostovali v Novi Gorici pri prvoligaški ekipi Gorice in jo presenetljivo premagali  z 2:0. Za Nafto 1903 sta dosegla zadetka  Jaka Bizjak  v 24.minuti iz 11 metrovke ter  Vinko Vedran  v 38.minuti srečanja.

Poglejmo še kako so bili uspešni pomurski nogometaši na sobotnih tekmah v tujini.

V   15.kolu prve avstrijske nogometne lige  je Altach premagal Šturm iz Gradca z 2:1. Za Altach je igral tudi Aljaž Casar iz Bakovec. Na lestvici vodi Salzburg s 34.točkami, Šturm na tretjem mestu ima 28 točk in Altach na 11. mestu je zbral 11 točk.

V 18.kolu prve hrvaške nogometne lige  je Osijek premagal Istro z 1:0. Za Osijek je igral tudi Damjan Bohar. Sicer pa so bili v hrvaški ligi doseženi nekateri presenetljivi rezultati. Lokomotiva iz Zagreba je v Splitu premagal Hajduk  z 1:0, zagrebški Dinamo pa je na domačem stadionu utrpel poraz od Šibenika z 2:1. Na lestvici vodita  Dinamo in Osijek z 39.točkami.

V 15.kolu poljske ekstra nogometne lige  je Gornika iz Zabrza  igral proti Lechu 1:1. Za Gornik je igral tudi Erik Janža. Na lestvici vodi  Pogon Szczecin  z 31.točkami, Gornik na četrtem mestu ima 24 točk in Lech   na 10. mestu  18 točk.

V   22. kolu v prvi diviziji ciprske nogometne lige  je Doxa premagala Enosis Neon Paralimni za katerega sta igrala tudi Filip Gačevski in Gregor Balažic   z 1:0. Na lestvici vodi Apolon s 47.točkami, Doxa na šestem mestu ima 29 točk, Enosis Neon Paralimni ima na 14. mestu 15 točk.

V  19.kolu prve turške nogometne lige je Tuzlaspor  v gosteh premagal  Balkesirspor z 2:0. Za Tuzlaspor je igral in dosegel tudi en zadetek Matej Pučko iz Šalinec.  Na lestvici je Tuzlaspor na četrtem mestu s 33.točkami.

Prvi dan kvalifikacijskega atletskega tekmovanja za prvenstvo Slovenije ,ki poteka v Novem mestu je   v skoku v daljino nastopil tudi Nino Celec od Grada, član Atletskega društva Slovenska Bistrica. Celec je preskočil 673  cm in v skoku v daljino zasedel četrto mesto.

V  18.kolu prve A slovenske odbojkarske lige za člane je Hoče premagalo okrepljeno Panvito Pomgrad s 3:2 čeprav so soboški odbojkarji vodili v dvoboju z 1:0 in 2:1. Za Panvito Pomgrad so dosegli največ točk:  Jakob Rojnik 19, Dino Vinkovič 17 in Jure Lakner 12 točk. Pri zmagovalni ekipi Hoč sta se odlikovala: Marcell Pesti z 29.točkami in Tilen Pučnik s 17.točkami. Na lestvici vodi AC Volley z 48.točkami, Hoče na petem mestu imajo 16 točk in Panvita Pomgrad na sedmem mestu 14 točk.

V 17.kolu prve B slovenske odbojkarske lige  za člane so Radenci v gosteh premagali SIP Šempeter s 3:1. Za Radence so največ točk k zmagi prispevali: Tomaž Horvat  28, Dejan Pelemeš 11 ter Blaž Ajlec in Jaka Banič po 10 točk; pri Sipu Šempetru sta se odlikovala Gregor Hirci  in Danijel Pokeršnik s po 16 točkami.  Na lestvici  vodi Šoštanj Topolšica s 45.točkami, Sip Šempeter na tretjem in Radenci na četrtem mestu pa sta zbrala po 27 točk.

V 14. kolu v prvi B slovenski odbojkarski ligi za članice so Braslovče premagale Soboto s 3:0. Za Soboto so zadele največ točk:  Katja Saje 10 točk, Pia Krajcar 7 in Pia Puklavec 6 točk. Pri Braslovčah se je odlikovala s 14.točkami Tija Šketa Rozman. Na lestvici vodi Formis iz Hoč s 27.točkami pred Ljutomerom, ki jih ima 36, Murexin Kema Puconci ima na šestem mestu 14 točk, Sobota pa je na desetem mestu brez točk.