Domov

Šport

1 februarja 2021 Šport


Plesna zveza Slovenija je v Medvode na državno prvenstvo v breakdancu in disco dancu za leto 2020 ,ob upoštevanju ukrepov zoper Covid 19,  privabila  350 plesalcev med njimi je bilo tudi deset članov Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote, ki so zbrali tri prva in tri druga mesta. Naslove državnih prvakov  v discu so  osvojili posamično Živa Horvat, v parih Maja Ocvirk in Živa Horvat ter v mali skupini z ekipo: Dunja Panić, Tjaša Štornik, Maja Ocvirk, Živa Horvat in Tajda Velikonja. V breakdancu  je bila druga ekipa v postavi: Petra Rajh, Gal Vrbnjak, Rok Mihalič, Filip Kovačič in Dejan Zečević, posamično je bil drugi Filip Kovačič, druga v disco dancu  je bila še Tajda Velikonja.

V  20.kolu  grške super nogometne lige je AEK iz Aten v gosteh z 2:0 premagal  ekipo Ofi Kreta. Za AEK je igral tudi Žiga Laci iz Dobrovnika. Na lestvici vodi brez poraza  Olimpiakos, ki ima 54 točk, AEK na drugem mestu pa ima 40 točk.

V  17. kolu italijanske ženske košarkarske lige A – 2  so Udine s Tino Cvijanovič utrpele tretji poraz v ligi proti ekipi Vicenze z rezultatom 61:59. V ekipi Udin ,ki še naprej vodi na lestvici, se je odlikovala  Tina Cvijanović iz Murske Sobote, ki je v 35 minutah dosegla 30 točk.