Domov

Šport

31 maja 2017 Šport


 

Na mednarodnem košarkarskem turnirju v Čakovcu so se  igralke Ženskega košarkarskega kluba Pomurje iz Murske Sobote  z ekipo članic uvrstile na drugo mesto. V uvodni tekmi  je Vindi iz Varaždina premagal Pomurje z rezultatom 51:39, v drugi tekmi pa je bilo Pomurje boljše od Košarkarskega kluba Radost  iz Čakovca z rezultatom 63:60. V odsotnosti štirih igralk prve ekipe so na turnirju v Čakovcu na obeh tekmah  največ točk zadele: Nina Domjan  37, Tara Tratnjek 19, Kiara Marinič 13, Natalija Rebrica 11 in Bruna Čeh 10 točk.

V  hrvaško slovenski ligi v hokeju na travi je Trešnjevka  na Hrvaškem  presenetljivo premagala slovenske prvake Lipovce, ki vodijo na lestvici ,  z rezultatom 4:3.  Za Lipovce je dosegel dva zadetka: Martin Mesarič enega pa Luka Vegič. Lipovci pa bodo v petek 2. junija ob  16.45 igrali pred domačimi gledalci prvo tekmo evropskega prvenstva Chalenge III proti  Balticu Champsu iz Litve.

 

Na strelskem tekmovanju za pokal Občine Krško v streljanju z zračno puško so bili zelo uspešni mladi člani Športno strelskega društva Murska Sobota. V pionirski konkurenci je zmagal Patrik Farkaš, tretji pa je bil Timotej Plahut. V kategoriji cicibanov se je na prvo mesto uvrstil Mišo Hari – vsi iz soboškega strelskega društva.

V 3. kolu druge slovenske teniške lige ,vzhod  je  ekipa Krke na Otočcu premagala ekipo Teniškega kluba Murska Sobota z rezultatom  3:2. Za Mursko Soboto je zmagal v posamični konkurenci Uroš Kovačec, uspešna pa sta bila v igri dvojic še: Žiga Starčič in Uroš Kovačec.

V 14.kolu veteranske lige v malem nogometu desnega brega reke Mure  so bili doseženi naslednji rezultati: Križevci – LO-KO veterani Logarovci 7:1, Swing Radenci – Domino Sveti Jurij ob Ščavnici 0:7, Perla Cven – Kapela 3:0 in Lomanoše – Podgrad 6:7. Na lestvici  vodi Domino od Svetega Jurija ob Ščavnici s 37.točkami pred Križevci, ki so zbrali 33 točk in ekipo LO-KO  iz Logarovec, ki je zbrala 24 točk.