Domov

Šport

6 februarja 2021 Šport


V 23. krogu prve ciprske nogometne lige, kjer nastopa 14 moštev, je bil na sporedu derbi sosedov na lestvici – enajstega Paralimnija in dvanajstouvrščenega Ermisa. Zmagal je Paralimni z rezultatom 1:0, za zmagovalno ekipo pa sta celo srečanje odigrala tudi nekdanja nogometaša Mure Filip Gačevski in Gregor Balažic.

Le še nekaj dni nas loči do popolnega nadaljevanja sezone v 1. slovenki nogometni ligi Telekom, ki se bo v okviru tekem 20. kroga nadaljevala prihodnjo sredo in četrtek, zato moštva pilijo svojo formo še v zadnjih prijateljskih tekmah. Tako je včeraj Mura z zadetki Bobičanca, Klepača in Lovriča s 3:1 premagala Celje, zanimiva prijateljska tekma pa se je začela danes ob 17. uri, kjer se v mariborskem Ljudskem vrtu merita Maribor in lendavska Nafta.

Sinoči je bila v telovadnici Osnovne šole 2 v Murski Soboti odigrana tekma 15. kroga 1. B državne odbojkarske lige za članice, kjer so odbojkarice Sobote gostile tretjeuvrščeno ekipo Calcita iz Kamnika. Boljše so bile Kamničanke, ki so zmagale s 3:0. Pri soboških odbojkaricah je bila najučinkovitejša igralka Pia Krajcar z devetimi doseženimi točkami, Pia Puklavec jih je zbrala 8 in Katja Saje 6. Preostali ženski pomurski ekipi v 15.krogu gostujeta in sicer je drugouvrščena ekipa Ljutomerčank ob 17. uri pričela tekmo v Kranju, puconske odbojkarice Murexina Keme pa bodo ob 19-ih igrale v Zrečah.

K odbojki dodajmo, da se bo čez slabo uro, ob 18.-ih pričela še tekma v 1. A moški državni odbojkarski ligi, in sicer bodo odbojkarji Panvite Pomgrada v Murski Soboti igrali tekmo proti Hiši na kolesih Triglav iz Kranja.