Domov

Šport

8 februarja 2021 Šport


Pregled nastopov prekmurskih nogometašev s sinočnjih tekem po tujini pričenjamo z občasnim slovenskim reprezentantom Erikom Janžo iz Puževec, ki nastopa v najelitnejši poljski nogometni ligi za ekipo Gornik Zabrze. Gorniku se v 16. krogu poljske ekstra lige  ni izšlo po načrtih, saj je izgubila v gosteh pri zadnjeuvrščeni ekipi Podbeskidzie iz mesta Bielsko-Biele z 2:1. Erik Janža je za svojo ekipo odigral vseh 90 minut srečanja in bil podajalec pri prvem zadetku svojega mošta, ko je za 1:0 zadel Michal Koj. Gornik kljub poraz ostaja na petem mestu najkakovostnejšega poljskega nogometnega tekmovanja.

V 21.krogu nogometne grške super lige je bil na sporedu derbi kroga med AEK-om in Arisom. Zmagali so nogometaši Arisa z 2:0, ki so se z zmago povzpeli na drugo mesto, AEK pa je s porazom padel na četrto. Za AEK je znova nastopil tudi Žiga Laci iz Dobrovnika, ki je odigral celotno tekmo in tako nadaljuje niz uspešnih nastopov v najboljši enajsterici grškega velikana.

V Nemčiji so nogometaši v 2. nemški ligi minuli konec tedna odigrali tekme 20. kroga. Ekipa Würzburger Kickersa, za katero igra tudi Mitja Lotrič z Vaneče, je bila poražena na gostovanju pri Greuther Fürtu s 4:1. Lotrič, ki se je k nemškemu drugoligašu preselil iz Celja, je za svojo ekipo igral do 80. minute, le nekaj minut prej pa je prejel tudi rumeni karton.

Potem ko se bo že v sredo in četrtek nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski nogometni ligi za člane, se za marčevsko nadaljevanje tekmovanja v 1.slovenski ženski nogometni ligi pripravljajo tudi dekleta. Tako so vodilne nogometašice Ženskega nogometnega kluba Pomurje v kombinirani zasedbi gostovale v deževni Ljubljani pri zasedbi Krima, ki je trenutno tretjeuvrščeno moštvo ženskega prvenstva, in ga ugnale s prepričljivih 7:1. Za Pomurje so na pripravljalni tekmi, ki je trajala 120 minut, v polno zadele Špela Kolbl z dvema goloma, po en zadetek pa so prispevale Nina Kajzba, Živa Rakovec, Lucija Kos, Luana Zajmi in Urška Tkalec.