V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

10 februarja 2021 Šport


S prvenstvenimi obračuni 20.kroga se po zimskem premoru danes in jutri nadaljuje tekmovanje v 1.slovenski nogometni ligi, kjer bodo prvoligaši do konca sezone odigrali še 17 tekem. Na uvodni tekmi 20.kroga sta se popoldne v Ljubljani Bravo in Gorica razšla z neodločenih 0:0. Ob 16:45 se je v Domžalah začel obračun med Domžalami in vodilnim Mariborom, zvečer ob 18:30 pa bo na obali še tekma Koper – Olimpija. Po jutrišnjem obračun med Aluminij in Celjem, ki se bo v Kidričevem začel ob 15:00 uri, se bosta nato ob 17:00 v murskosoboški Fazaneriji pomerila še domača Mura in sežanski Tabor na tekmi, ki jo bomo z občasnimi javljanji v živo spremljali tudi na Murskem valu. Ob tem dodajmo, da so se včeraj v Mursko Soboto vrnili tudi Murini nogometaši Kai in Tio Cipot, Nino Kouter, Staniša Mandić, Filip Kosi, Klemen Šturm, Lan Erjavec ter maser Tadej Kuster, ki so morali svoje bivanje na pripravah v Turčiji podaljšati v karanteni zaradi okužbe s Covidom.

Z zaostalimi tekmami se v teh dneh nadaljuje tudi prvenstvo v prvi “B” odbojkarski ligi za dekleta. Odbojkarice Murexina Keme Puconec so namreč na že dvakrat prestavljeni zaostali tekmi 2.krog gostovale v Mozirju in pri domači istoimenski ekipi izgubile s 3:2. Največ točk pri Pucončankah sta na tekmi proti četrtouvrščenemu Mozirju prispevali Karmina Sužnik 14 in Iva Škraban 11 točk.

Na zaostali tekmi 5.kroga prve “B” državne odbojkarske lige za članice pa se bosta zvečer v telovadnice Osnovne šole II v Murski Soboti pomerili še zasedbi Ženskega odbojkarskega kluba Sobota in ekipa Braslovč. Na obračunu, ki se bo začel popoldne ob 19:00 uri Sobočanke še vedno iščejo prvo zmago v tekmovalni sezoni. 

Se bodo pa nato odbojkarice Puconec in Sobote že v naslednjem krogu med seboj pomerile za prvenstvene točke na prekmurskem derbiju spodnjega dela lestvice, ki bo na sporedu v petek ob 19:00 uri v telovadnici Osnovne šole Puconci.