Domov

Šport

11 februarja 2021 Šport


V Avstraliji poteka letošnji prvi Grand slam turnir v tenisu, na njem pa nastopa tudi Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota. Klepačeva je v prvem krogu ženskih dvojic skupaj z Belgijko Flipkensovo s 7:5 in 6:4 premagala špansko-gruzijsko navezo Garcia Perez – Kalashnikova in se tako uvrstila v 2. krog glavnega dela tekmovanja. Tam ju čakata Italijanka Paolini in Španka Bolsova.

V prvi tekmi drugega turnirja letošnje odbojkarske lige prvakov so v ruskem Kazanu, aktualni državni prvaki, odbojkarji ljubljanskega ACH-ja, igrali proti Berlinu in izgubili s 3:0. Za Ljubljančane je nastopil tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote. V času naših poročil igrajo odbojkarji ACHja še drugo tekmo v svoji skupini C in sicer z domačim Zenitom.

V 1. avstrijski nogometni Bundesligi ligi sta se včeraj v derbiju dna lestvice v 16. krogu pomerila Admira Mödling in Altach, za katerega nastopa tudi Aljaž Casar iz Bakovec. Zmagali so domačini, nogometaši Admire s 3:1, se z zmago zavihteli na predzadnje mesto, kjer imajo točko prednostni pred Altachom. Casar je bil na igrišču do 57. minute, ko so domači vodili še z 1:0.

Na delu je bil znova tudi Erik Janža iz Puževec, ki je s svojim Gornikom iz Zabrza odigral celotno tekmo v poljskem pokalnem tekmovanju. Nekaj dni za prvenstvenim porazom je bil Gornik premagan tudi v pokalu in sicer ga je s 4:2 premagal Rakow iz Czestochowa. Tekme pokala so igrali tudi v Grčiji, kjer je AEK s 4:2 premagal ekipo Volosa, Žiga Laci iz Dobrovnika pa je tokrat tekmo svojega AEK-ja spremljal s klopi.

S tekmami 20. kroga se je včeraj pričelo nadaljevanje prvenstva v 1. slovenski nogometni ligi. V Ljubljani sta se Bravo in Gorica razšla z neodločenih 0:0, z neodločenih 3:3 se je končala tudi tekma med Domžalami in Mariborom, Olimpija pa je bila uspešna na gostovanju v Kopru z 2:1. Današnja prva tekma med Aluminijem in Celjem je bila zaradi zasneženega igrišča v Kidričevem prestavljena, ob 17.00 pa se je v soboški Fazaneriji začela še tekma  med Muro in Taborjem, ki jo bomo z javljanji v nadaljevanju programa pospremili tudi na Murskem valu.

Sinoči je bila v telovadnici Osnovne šole 2 v Murski Soboti zaostala tekma 5.kroga prve “B” državne odbojkarske lige za članice, kjer sta se pomerili ekipi Ženskega odbojkarskega kluba Sobota in Braslovč. Boljše so bile gostje, ki so zmagale s 3:0. Pri Sobočankah je bila v napadu najuspešnejša Pia Krajcar z desetimi točkami, Katja Saje jih je dosegla 7 in Ana Babič 5.