Domov

Šport

12 februarja 2021 Šport


Vlada Republike Slovenije je na četrtkovi seji v sklopu odprave določnih omejitev za zajezitev epidemije Covid 19 sprejela tudi  spremembe pri Odloku o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti in športnih tekmovanj. Med ekipnimi športi bodo ob sproščanju ukrepov od ponedeljka naprej dovoljeni treningi in tekmovanja na najvišjem državnem nivoju, kamor poleg 1. slovenske lige spadajo tudi 2. slovenska liga in 1. mladinska liga. Prav tako bodo dovoljeni treningi registriranih igralcev v kategoriji mladincev in kadetov. Od ponedeljka bo dovoljena tudi brezkontaktna športna vadba individualno oziroma v skupini do 10 športnikov ob neprekinjenem ohranjanju vsaj dveh metrov medosebne razdalje na prostem in v zaprtih prostorih. Panožne športne zveze sedaj že pripravljajo podrobnosti o nadaljevanju tekmovanj pod svojim okriljem, to pa pomeni, da se bo po skoraj štirimesečnem prisilnem premoru v trenažni in kasneje v tekmovalni proces vrnilo tudi več športnih klubov in športnikov iz pokrajine ob reki Muri.

V ruskem Kazanu so odbojkarji ACH Volleyja iz Ljubljane s Sobočanom Urošem Pavlovičem, odigrali še drugo ter hkrati zadnje srečanje drugega turnirja skupine C letošnje različice Lige prvakov in izgubili proti domačemu Zenitu. Rusko moštvo, eno najboljših evropskih ekip zadnjih let, je bilo boljše še drugič v sezoni z rezultatom 3:1. Šestkratni evropski prvaki so si že pred tekmo zagotovili prvo mesto in uvrstitev v četrtfinale, ACH pa je za drugim Berlinom osvojil končno tretje mesto v skupini.

Po krajšem premoru zaradi reprezentančnih nastopov se je nadaljevalo tekmovanje v 1. slovenski košarkarski ligi za članice. Drugouvrščeno moštvo Cinkarne Celje, za katero odlično nastopa tudi Blaža Čeh iz Rakičana, je v zaostali tekmi 4. kroga drugega dela državnega prvenstva s 85:52 premagalo Maribor. Čehova je za aktualne državne in pokalne prvakinje igrala 19 minut in pol in bila z 12 točkami skupaj s soigralko Zojo Štirn najboljša strelka svojega moštva. Prvenstvo se nadaljuje že jutri, ko bo Cinkarna Celje igrala proti Tosami Lediti iz Domžal.