Domov

Šport

13 februarja 2021 Šport


Sinoči je bila 56. razglasitev dobitnikov Bloudkovih plaket, najvišjih priznanj Republike Slovenije na področju športa,ki je bila letos zaradi epidemije z Brda pri Kranju prestavljena na splet v obliki filmske predstavitve nagrajencev. Letos so podelili največje dopustno število priznanj, to je 4 nagrade in 12 plaket. Med prejemniki sta bila tudi športni novinar Tonček Gider iz Murske Sobote in športni pedagog ter dolgoletni športni delavec Janko Rožman iz Bakovec, ki sta prejela Bloudkovo plaketo za življenjsko delo v športu. Med nagrajenci je bila tudi Alenka Artnik iz Kopra, članica Potapljaškega društva Murska Sobota, ki je prejela plaketo za pomemben tekmovalni dosežek v športu.

V Avstraliji se kljub novim primerom pojava koronavirusa nadaljuje tekmovanje letošnjega 1. grand slam turnirja v tenisu, le da nadaljevanje poteka v mehurčku in brez gledalcev. Žal je svoje tekmovanje zaključila Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, ki je v drugem krogu glavnega dela turnirja v paru z Belgijko Flipkensovo izgubila proti špansko-italijanski navezi Bolsova-Paolini s 7:6, 3:6 in 7:5.

V 21. krogu druge nemške Bundeslige je Wuerzburger kickers Mitje Lotriča z Vaneče gostoval pri vodilni ekipi Kiela in izgubil z 1:0, potem ko so prejeli zadetek v 60. minuti iz 11. metrovke. Mitja Lotrič je igral do 84. minute, Wuerzburger Kickers pa zaenkrat z 12-imi točkami ostaja na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

V Medvodah je bilo odigrano 64. člansko državno prvenstvo Slovenije v badmintonu, na katerem je pod strogimi ukrepi in z izkazanim negativnim Covid testom nastopilo blizu 100 tekmovalcev. Medalja z letošnjega prvenstva je prišla tudi v vitrine Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave in sicer v ženskih dvojicah. V konkurenci 12-ih parov je Sabina Magyar skupaj z Jerco Bajuk iz Mirne osvojila bronasto kolajno. V polfinalu je bila od njiju boljša naveza Taja Pipan (Medvode), Maruša Vračar  (Olimpija) z 2:1.

V prvi tekmi 16. kroga 1. B slovenske odbojkarske lige za članice je bil v Puconcih sinoči prekmurski derbi med Murexinom Kemo in Soboto, ki so ga dobile Pucončanke s 3:0. V domači zasedbi so največ točk dosegle: Ana Vilfan 16, Iva Škraban 15 in Eva Pušnik 12. Pri Sobočankah so bile najuspešnejše Pia Krajcar z devetimi, Katja Saje z osmimi in Pia Puklavec s petimi točkami. V istem kakovostnem tekmovanju čaka danes ob 19. uri srečanje še Ljutomerčanke z Weiler Volleyem iz Zreč. Pomembno tekmo bodo danes zvečer v 1. A odbojkarski ligi za člane igrali tudi odbojkarji Panvite Pomgrada, ki bodo ob 19. uri gostovali v Kanali pri anhovskem Salonitu, v 1. B ligi pa bodo Radenci doma ob 18. uri gostili ekipo Špana iz Brezovice.