Domov

Šport

15 februarja 2021 Šport


Potem ko je Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, v igri mešanih dvojic tekmovanje na avstralskem Grand Slamu v tenisu končala v 2. krogu glavnega dela tekmovanja, je danes nastopila še v igri ženskih parov. V 1. krogu je skupaj s soigralcem Skupskim iz Velike Britanije premagala avstralsko dvojico Woolcock-Peers s 6:2, 5:7 in 12:10.

V ljubljanskih Stožicah je bila sinoči odigrana zadnja tekma 21. kroga 1. slovenske nogometne lige med Olimpijo in Muro. Zmagali so Ljubljančani z 2:0, zadetke pa sta dosegla Ivanovič v 77 in Kurež v 79. minuti. Z zmago je Olimpija prevzela vodstvo na lestvici s 41-imi točkami, Maribor je na drugem s točko zaostanka, Mura na tretjem mestu pa ima 34 točk, kar je štiri več od zasledovalca Kopra.

Nogometašice Nona Pomurje Beltinec so včeraj odigrale prijateljsko tekmo z vodilno ekipo 1. avstrijske nogometne lige, Sankt Pöltnom. Tekma se je končala z neodločenim rezultatom 3:3, za Beltinčanke pa so zadele: Kaja Korošec, Špela Kolbl in Anja Eferl. Za serijske avstrijske prvakinje, ki se pripravljajo na 1/8 finala letošnje Lige prvakov, je celo tekmo odigrala tudi nekdanja nogometašica Pomurja Mateja Zver.

Na finalu dvoranskega atletskega državnega prvenstva v atletiki se je v nedeljo s kolajno izkazala Urška Martinec iz Atletskega kluba Pomurje. Martinčeva je nastopila v teku na 3000 metrov in s časom 10:34,21 osvojila bronasto medaljo. Že v soboto je bil četrti v teku na 400 metrov njen klubski sotekmovalec Maj Janža, Nino Celec od Grada, ki nastopa za Atletski klub Slovenska Bistrica pa je osvojil naslov državnega podprvaka v skoku v daljino. Na finalu je nastopila še ena članica Pomurja, Natalija Pavlinjek, ki je v disciplini 60m ovire osvojila skupno 11. mesto.