Domov

Šport

16 februarja 2021 Šport


Na odprtem prvenstvu Avstralije, letošnjem prvem grand slamu v tenisu, se pospešeno nadelujejo boji v vseh kategorijah. V mešanih dvojicah se je Andreja Klepač, članica teniškega kluba Murska Sobota, v paru skupaj z Britancem Skupskim uvrstila v četrtfinale, potem ko sta v izredno tesnem dvoboju premagala češko-slovaško navezo Hradecka-Polasek z 6:7, 7:6 in 10:8.

Potem ko so se s ponedeljkom sprostile določene omejitve  za zajezitev epidemije Covid 19 na področju izvajanja športne dejavnosti in športnih tekmovanj so se na treninge vrnili tudi nogometaši Beltinec, člani 2. slovenske nogometne lige, ki so v nasprotju z nogometaši Nafte, ki so medtem redno trenirali, včeraj opravili prvi trening po nekajmesečni odsotnosti. Hkrati so znane tudi prve informacije o možnem nadaljevanju prvenstva v 2. slovenski nogometni ligi. Tekmovanje naj bi se nadaljevalo 21. marca, moštva pa bi najprej odigrala še tri kroge rednega dela prvenstva. Nato se bo liga razdelila na dva dela: liga za prvaka in liga za obstanek, kjer se odigra enokrožni sistem sedmih tekem. Predloge mora zdaj potrditi še Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije.

Preglejmo še nogometne nastope naših nogometašev na delu v tujini. V grški superligi je AEK Žige Lacija iz Dobrovnika v 22. krogu prvenstva prišel do 13. zmage v sezoni, potem ko je s 4:2 premagal zadnjeuvrščeno Lariso. Žiga Laci je znova odigral vseh 90 minut srečanja. V 1. turški nogometni ligi so igrali tekme 21. kroga. Tuzlaspor Mateja Pučka iz Šalinec je remiziral proti Bursasporju 0:0 – Pučko je igral do 73. miunute, na Poljskem pa je Gornik Erika Janže iz Puževec v 17. krogu z 2:1 premagal Stal Mielce. Janža, ki je tudi občasni slovenski reprezentant je odigral celo srečanje.

Le še en krog nas loči do zaključka rednega dela v 1. A slovenski odbojkarski ligi. Odbojkarje Panvite Pomgrada v soboto tako čaka zadnja tekma rednega dela prvenstva proti Calcitu Volleyu iz Kamnika. Prav Kamničani pa so včeraj v zaostalem srečanju predzadnjega kroga premagali serijske državne prvake, ljubljanski ACH s 3:2. Za slednje je nastopil tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote.