V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

2 junija 2017 Šport


 

V Lipovcih se je danes dopoldne  s  hokejsko tekmo Nacka iz Švedske proti Kingsji iz Norveške začelo evropsko moštveno prvenstvu Chalenge III v hokeju na travi. V uvodni tekmi so Švedi premagali Norvežane z rezultatom 1:0. V času naših poročil pa Lipovci pred domačimi gledalci igrajo uvodno hokejsko  tekmo proti  Balticu iz Litve.

V Predanovcih je bila prva evropska  tekma na programu  popoldne  med Selnajokijem iz Finske in Toschevim iz Bolgarije, ki so jo dobili bolgarski hokejisti z rezultatom 5:1.  Hokejisti Triglava bodo v Predanovcih igrali prvo tekmo na moštvenem  evropskem   prvenstvu Chalenge IV danes ob 18.uri proti  Floriani iz Malte.

Na  moštvenem državnem prvenstvu v atletiki za  starejše mladinke in mladince  v Ljubljani so tekmovali tudi člani Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote. Med mladinkami je v teku na 100 metrov zmagala Tami Ščančar v času 12,10 in v teku na 200 metrov v času 24,14. Druga v metu kopja je bila Nina Šinko z rezultatom 40,08. Četrta v teku na 200 metrov je bila  Veronika Heric v času 25,43 in peta v teku na 100 metrov v času 12,51. Med mladinci je bil v skoku s palico četrti Niko Car z rezultatom 4,20, Marko Čeh pa je bil šesti v skoku v višino z 1,80 metra.  Med 27. klubi so se mladinke soboškega atletskega  kluba uvrstile na 14. mesto, mladinci pa so bili uvrščeni na 16.mesto.

 

Na finalu šolskih športnih društev v namiznem tenisu  je v Puconcih naslov slovenskega  prvaka osvojila Osnovna šola Livada iz Izole, Osnovna šola Puconci pa je bila tretja. Posamično  je bil  v absolutni konkurenci  med učenci  Jure Smodiš četrti, med učenkami pa je bila Blažka Harkai sedma. Med učenkami od prvega do petega razreda je bila Žiga Dogar, vsi iz Osnovne šole Puconci,  sedma.

Društvo upokojencev Bakovci je pripravilo pomursko prvenstvo upokojencev v moški konkurenci v balinanju. Med devetimi ekipami so zmagali Bakovci v postavi: Štefan Antolin, Jože Sreš in  Franc Benko z vodjem ekipe Janezom Kuharjem. Na drugo mesto so se uvrstili Beltinci, tretja je bila ekipa Gornje Radgone, četrti Černelavci in peto Turnišče. Na finalu državnega upokojenskega prvenstva v balinanju bodo septembra  v Škofji Loki  Pomurje zastopali  člani Društva upokojencev Bakovci.

V predzadnjem kolu prve Goričke lige v malem nogometu so vodilni Gornji Petrovci, ki so že osvojili naslov prvaka izgubili poroti drugi na lestvici Lucovi z rezultatom 7:5. Še ostali rezultati:  Srebrni breg Martinje. Neradnovci 3:0, Stanjevci – Domanjševci 2:7 in Matjaševci – Carioke Markovci 4:7. V drugi Gorički ligi je nova prvakinja Pizzerija Kučan iz Križevec  premagala šalovski Isyp z rezultatom 6:1. V preostalih srečanjih so Dolenci premagali Inter iz Doliča z 8:6, Šulinci pa so bili boljši od Čepinec z 1:0, ekipa Hajduka iz Adrijanec pa je bila prosta.