Domov

Šport

18 februarja 2021 Šport


Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, je ponoči nastopila v četrtfinalu teniškega grand slama v Avstraliji v konkurenci mešanih parov in končala letošnje nastope. V paru z Britancem Skupskim je po dveh tesnih zmagah v zadnji tekmi morala priznati premoč ameriško-britanski navezi Krawczyk-Salisbury, ki je zmagala s 6:3 in 6:4. Klepačeva je na turnirju nastopila tudi v konkurenci ženskih parov in skupaj z Belgijko Flipkensovo izpadla v šestnajstini finala.

Izžrebani so bili pari 1/8 finala letošnje nogometne Lige prvakov za članice. Potem ko so se edine prekmurske predstavnice, nogometašice None Pomurja Beltinci, v enem od večjih klubskih uspehov uvrstile v 1/16 finala in tam izpadle proti danski Fortuni, v igri ostaja le še Prekmurka Mateja Zver, ki nastopa za serijske avstrijske prvakinje, Sankt Pölten. Avstrijke so od možnih nasprotnikov: nemškega Bayerna in Wolfsburga, španske Barcelone ter švedskega Rosengarda dobile prav slednje. Z 11-kratnimi prvakinjami Švedske se bodo na prvi tekmi pomerili 3. marca v Malmöju.

V pospešenem ritmu se je sinoči nadaljevalo tekmovanje v 1. B slovenski odbojkarski ligi, kjer so dekleta odigrale predzadnje tekme rednega dela sezone. V prleško-prekmurskem derbiju so v Ljutomeru domačinke pričakovano premagale Soboto s 3:0. Najbolj učinkovite pri Ljutomeru so bile Ana Kolmanič s 16-imi, Barbara Petek z osmimi ter Sara Kutnjak in Adela Pintarič s šestimi točkami. Pri Sobočankah so največ točk dosegle: Pia Krajcar 14, Katja Saje 9 in Kaja Marton 6. Tretje pomurske predstavnice, odbojkarice puconskega Murexina-Keme, so izgubile ne domačem parketu proti Formisu s 3:1. Iva Škraban in Eva Pušnik sta za domače dosegli po 10 točk, Ana Vilfan in Nina Kovač pa po 8.