Domov

Šport

19 februarja 2021 Šport


Danes zjutraj se je na Brdu pri Kranju zbrala slovenska ženska reprezentanca in s tem začela svoje mini priprave na zadnjo tekmo kvalifikacij za UEFA Women’s Euro 2022, ko se bodo dekleta 23. februarja v Talinu pomerile z Estonijo. Selektor Borut Jarc je varovanke pozdravil v Nacionalnem nogometnem centru, nato pa je reprezentanca odpotovala v Maribor, kjer bodo dekleta prebivala do odhoda v Estonijo. Prvi trening poteka prav zdaj na igrišču v Športnem parku Tabor. V reprezentanci, ki jo vodi selektor Borut Jarc s pomočnico Nušo Ladinek iz Murske Sobote so tudi nogometašice Beltinec: Špela Rozmarič, Špela Kolbl in Kaja Korošec ter Prekmurke Manja Rogan in Anja Prša ki nastopata za Olimpijo in Mateja Zver, članica avstrijskega Sankt Pöltna.

V ženski regionalni košarkarski ligi WABA so košarkarice Cinkarne Celje gostovale v Bolgariji pri ekipi Mantove in jo premagale še drugič v sezoni. Celjanke so bile za peto zmago v ligi boljše s 60:58. Znova se je pri Celjankah izkazala Prekmurka Blaža Čeh iz Rakičana, ki je bila z 12-imi točkami najboljša strelka svoje ekipe. Celjanke trenutno zasedajo peto mesto v osemčlanskem tekmovanju s 14-imi točkami.

Potem ko bodo ta konec tedna v slovenskem odbojkarskem prvenstvu odigrana zadnja srečanja rednega dela, je ekipa ACH Volleya iz Ljubljane v vmesnem času odigrala tekmo srednjeevropskega pokala MEVZA in premagala AICH Dob iz Avstrije s 3:0. Pri zmagi je sodeloval tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote, ki je na tekmi ostal brez dosežene točke.

Ob koncu dodajmo še športno dogajanje v pokrajini ob Muri danes zvečer. Po tednu premora se bo prvenstvo nadaljevalo v 1. slovenski Futsal ligi, kjer se bosta ob 20. uri v telovadnici ŠICa v Ljutomeru v tekmi 17. kroga pomerila četrtouvrščeni Tomaž ŠIC Bar iz Svetega Tomaža in devetouvrščena Sevnica.

V 1. B odbojkarski ligi za članice, kjer je na sporedu zadnji krog, pa že danes ob 19. uri v telovadnici Osnovne šole 2 v Murski Soboti v derbiju začelja svojo sezono zaključujeta ekip Sobote in Weiler Volleya iz Zreč.