V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport

21 februarja 2021 Šport


V 1. slovenski nogometni ligi so bila včeraj odigrana tri srečanja 22. kroga. V uvodni tekmi je Bravo premagal Koper s 3:0, Maribor je presenetljivo izgubil doma s Celjem z 0:1, nogometaši Mure pa so v večerni tekmi na soboški Fazaneriji s 3:1 premagali Gorico. Za prvo zmago Murašev v spomladanskem delu prvenstva so zadeli Amadej Maroša v 2. minuti, Žan Karničnik v 63. in Luka Bobičanec v 93. minuti. Edini zadetek za goste je v 13. minuti za izenačenje na 1:1 dosegel Matic Paljk.

V okviru priprav na nadaljevanje sezone v 2. slovenski ligi – ta se bo začela predvidoma 21.marca, so nogometaši lendavske Nafte odigrali prijateljsko tekmo s članom hrvaške tretje lige – sever, Poletom iz Svetega Martina na Muri. Lendavčani so zmagali s 4:1, zadetke pa so dosegli Nermin Haljeta, Mihael Rebernik, Bence Sabó in Jaka Bizjak.

V 1. grški nogometni super ligi ta konec tedna igrajo tekme 23. kroga. AEK je na domačem igrišču igral 2:2 proti Asterasu Tripolisu, Žiga Laci iz Dobrovnika pa je odigral vseh 90 minut srečanja. V 1. avstrijski ligi je Altach Aljaža Casarja iz Bakovec v 18. krogu gotoval pri dunajski Avstriji in izgubil s 5:1. Casar je tekmo začel v prvi postavi in bil zamenjam v 69. minuti, pri izidu 3:1. V 18. krogu poljskega prvenstva pa je igral Erik Janža iz Puževec. Njegov Gornik iz Zabrza je izgubil v Gdansku pri Lechii z 2:0, Janža pa je odigral celotno srečanje.

S tekmami zadnjega kroga se je končal redni del prvenstva v slovenski 1. A in 1.B moški ter ženski odbojkarski ligi. Najbolj zanimivo je bilo v moški 1. A ligi na tekmi v Murski Soboti, kjer je Panvita Pomgrad presenetljivo premagala favorizirani Calcit iz Kamnika s 3:0 in si tako zagotovila šesto mesto ter neposredno uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva in hkrati tudi obstanek v ligi. Najučinkovitejši pri domačih so bili Jakob Rojnik z 12-imi točkami, Jure Lakner in Alen Djordjevič-Kamenik pa sta jih dodala 9.

V 1. B odbojkarski ligi so odbojkarji Radenec v zadnjem krogu dosegli še 10 zmago in sicer so na gostovanju v Žužemberku s 3:0 premagali domačo ekipo Keko opreme. Največ točk je dosegel Tomaž Horvat in sicer 12.  Radenčani so krstno sezono v 1. B ligi končali na 5.mestu.

V 1. B odbojkarski ligi za ženske sta po petkovi zmagi Sobote nad Zrečami včeraj zadnji krog rednega dela odigrali še preostali pomurski ekipi. Ljutomerčanke so s 3:0 premagala Mozirje, dekleta Murexina-Keme Puconci pa so izgubila v Logatcu s 3:0. Pri Ljutomerčankah je bila najučinkovitejša v napadu Barbara Petek s 13imi in Sara Sakovič z devetimi točkami, pri Pucončakah na tekmi proti Logatcu pa Iva Škraban in Ana Vilfan z 11-imi točkami. Ljutomerčanke čaka sedaj razigravanje za ¼ finale državnega prvenstva, medtem ko je Murexin Kema osvojila končno šesto, Sobota pa 10 mesto.

V 20. krogu italijanske košarkarske lige A2 – sever je ekipa Udin s košarkarico Tino Cvijanovič iz Murske Sobote prišla do nove zmage. Boljša je bila od Scrivie s 74:62. Tina Cijanovič je bila na parketu 34 minut in bila z 19-imi točkami znova prva strelka svoje ekipe.

Košarkarice Košarkarskega kluba Cinkarne Celje so na gostovanju v Bolgariji odigrale še drugo tekmo v okviru mednarodne regionalne lige WABA. Tokrat je bil njihov nasprotnik drugouvrščena ekipa Beroe iz Stare Zagore, ki je bila boljša 73:71. Blaža Čeh iz Rakičana je pri Celjankah, ki so pete na lestvici, v 30 minutah igre dosegla šest točk.