Domov

Šport

22 februarja 2021 Šport


V pripravljalni nogometni tekmi so nogometašice Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci v beltinskem športnem parku gostilne nogometašice Krima in zmagale s 5:2. Strelke zadetkov za Beltinčanke so bile: Nina Kajzba, Tjaša Tibaut, Živa Rakovec, Neli Hofman in Julia Lackner. Tekma je trajala 3x po 40 minut, v postavi domačih pa so manjkale Špela Kolbl, Špela Rozmarič ter Kaja Korošec, ki se nahajajo v članski reprezentanci, ki jo jutri čaka mednarodna tekma proti Estoniji.

Preglejmo včerajšnje nastope prekmurskih nogometašev na delu v tujini. V 1.turški nogometni ligi so bile ekipe na delu 22-ič v sezoni. Tuzlaspor za katerega igra Matej Pučko iz Šalinec je na domačem igrišču z 1:0 izgubil proti Bolusporu, Pučko pa je odigral celo tekmo. V 2. nemški Bundesligi je na tekmi 22. kroga Wurzburger Kickers s 3:2 premagal Hamburger – Mitja Lotrič iz Vaneče je za zmagovalno ekipo igral do 79.minute ter podal za tretji gol in vodstvo domačih s 3:0. Pri naših južnih sosedih, kjer bijeta boj za naslov prvaka zagrebški Dinamo in Osijek je bil v 1.hrvaški nogometni ligi na sporedu 22.krog – Osijek za katerega zelo uspešno igra tudi Damjan Bohar iz Mačkovec pa je s prepričljivih 2:0 ugnal Rijeko, Bohar je bil na obračunu proti Rijeki zamenjan v 71. minuti ko je bila tekma že odločena.

V 1. ciprski ligi na tekmi 26. kroga je Apollon Limassol z 2:1 ugnal Paralimni. Nekdanja Muraša Filip Gačevski in Gregor Balažic sta odigrala celo tekmo, Balažic pa je v 81.minuti prejel rumeni karton.

Od petka naprej je Otočec pri Novem mestu v znamenju namiznega tenisa in tako bo vse do četrtka, ko se bodo končale letošnje zimske priprave slovenskih ženskih in moških reprezentanc. V t. i. mehurčku v namiznoteniškem centru nastopa blizu 50 igralcev, z izjemo slovenske članske moške izbrane vrste, pa so zbrani vsi najboljši slovenski igralci in igralke v mlajših in starejših kategorijah. Treninge vodita Vesna Ojsteršek, selektorica slovenskih ženskih reprezentanc in Darijan Vizjak, državni selektor moške kadetske in mladinske reprezentance, sodeluje pa tudi 5 igralcev dveh prekmurskih namiznoteniških klubov. Iz namiznoteniškega kluba Kema pri mladinkah sodeluje Blažka Harkai, pri mladincih Jure Smodiš in Nino Šegula, pri kadetinjah pa Živa Dogar. V isti kategoriji je iz Namiznoteniškega kluba Sobota v družbi najboljših Eva Horvat.