V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport

23 februarja 2021 Šport


Slovenska strelska reprezentanca v trapu se po skoraj enoletnem premoru zaradi pandemije novega koronavirusa danes vrača na veliko mednarodno sceno. Grand prix na Cipru v tem mesecu je bil odpovedan tik pred zdajci, na letošnji prvi tekmi za svetovni pokal v Egiptu med 23. februarjem in 2. marcem pa bo nastopilo šest slovenskih strelcev. Pod vodstvom selektorja Nikolaja Mejaša bosta v deželi faraonov nastopila tudi Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote in Tadej Kostanjevec iz Športno strelskega društva Radgona.

Danes ob 17. uri se je v Estoniji pričela zadnje tekma kvalifikacij za žensko evropsko prvenstvo UEFA 2022 med Estonijo in Slovenijo. Tekma sicer ne odloča več o končnih uvrstitvah, saj je že pred zadnjo tekmo v skupini jasno, da sta prvi dve mesti osvojila Nizozemska in Rusija, Slovenija pa je končala kot tretja v skupini pred reprezentancami Kosova, Turčije in Estonije. Kandidatke za nastop so tudi nogometašice Beltinec Špela Kolbl, Kaja Korošec in Špela Rozmarič, ter Prekmurke in nekdanje igralke Pomurja: Mateja Zver, ki igra v Avstriji ter Anja Prša in Manja Rogan, zdaj članici ljubljanske Olimpije.

Črno bela nogometna družina Nogometne šole Mure se širi. Potem, ko je v mesecu novembru lani dobil novega člana družine Amadej Maroša, je v soboto dobil novega družinskega člana, sina Julijana, tudi nogometaš Nino Kouter, ki pa je zaradi štirih rumenih kartonov izpustil sobotno tekmo proti Gorici. Nogometaše Mure sicer že v četrtek ob 17.15 čaka nadaljevanje prvenstva, ko bodo v 23. krogu gostovali pri Kopru.

Šahovsko društvo Gornja Radgona tudi v letu 2021 sodeluje v mednarodni virtualni šahovski ligi, kjer so lani med 94 ekipami zasedli 12.mesto. V četrtem kolu nove sezone je Gornja Radgona premagala »The Fighting Seagulls« iz Škotske s 6:2. Za Gornjo Radgono sta po dve točki osvojila: Gregor Vohl in Robert Kosi,  točko in pol je dodal Jurij Ojsteršek, pol točke pa Marko Mastinšek.