Domov

Šport

24 februarja 2021 Šport


V zadnji tekmi kvalifikacij za žensko evropsko prvenstvo leta 2022 v Angliji sta se včeraj v Estoniji pomerili domača reprezentanca in Slovenija. Zmagale so naše nogometašice z visokih 9:0, ob polčasu je bilo 2:0. Slovenke so srečanje pričele v precej spremenjeni enajsterici, saj je selektor Borut Jarc, ki mu pomaga Nuša Ladinek iz Murske Sobote, presenetil z odločitvijo, da enajsterico sestavi brez standardne trojke iz vrst Pomurja: Špele Kolbl, Kaje Korošec in Špele Rozmarič, ki so odigrale osem od devetih dosedanjih tekem. Med strelke se je dvakrat vpisala tudi Prekmurka Mateja Zver, od prekmurskih nogometašic pa je v prvi postavi nastopila še Manja Rogan, članica ljubljanske Olimpije. Kaja Korošec iz None Pomurja Beltinci je igrala v drugem polčasu. Članska reprezentanca se bo ponovno zbrala predvidoma v mesecu aprilu. Takrat je v Čatežu načrtovan turnir z olimpijskima reprezentancama Francije in Nizozemske (U23). Slovenija je kvalifikacije zaključila s šesto zmago in tretjim mestom v skupini, kjer sta prvi dve mesti osvojili Nizozemska in Rusija.

Nogometaši Beltinec, člani 2. slovenske nogometne lige, ki se na nadaljevanje sezone pripravljajo šele 10 dni, so pred nadaljevanjem prvenstva, predstavili nove okrepitve iz zimskega prestopnega roka, kjer se jim je pridružilo pet nogometašev. Prvi je povratnik Luka Marič, ki prihaja na posojo iz Mure. Marič, ki je v tej sezoni že odigral tudi nekaj srečanj v 1. ligi za prvoligaša iz Fazanerije, ta čas sicer okreva po poškodbi stegenske mišice. Ostali novinci so vezist Staš Dobaj, ki je prestopil iz lanskega drugoligaša Dravograda, napadalno usmerjena igralca Tilen Klobasa, ki v Beltince prihaja iz Grada in Jakov Katuša iz hrvaškega tretjeligaša NK Mladost Ždralovi ter vratar Filip Starič, ki je nazadnje igral za NK Maribor Tabor. Beltinci bodo prvo pripravljalno tekmo spomladi odigrali jutri s selekcijo Maribora U-19, konec tedna pa jih čaka še srečanje z drugim prekmurskim drugoligašem – lendavsko Nafto.

Z zaostalo tekmo 13. kroga se je končal redni del tekmovanja v 1.B odbojkarski ligi za članice. V svoji zadnji preizkušnji sezone so odbojkarice Sobote na domačem parketu telovadnice Osnovne šole 2 v Murski Soboti izgubile proti Mozirju s 3:2, čeprav so že vodile z 2:0 v nizih. Najboljše pri domačih so bile Pia Krajcar in Katja Saje z 22-imi točkami ter Eva Klement z 10-imi. Kljub porazu so soboške odbojkarice osvojile eno točko, s katero so se prav ob koncu lige odlepile od zadnjega mesta in osvojile končno deveto mesto v ligi. Na šestem mestu so tekmovanje končale odbojkarice Murexina Keme, na drugem pa Ljutomerčanke, ki jih konec tedna čaka prva tekma osmine finala državnega prvenstva proti odbojkaricam Luke Koper.