Domov

Šport

26 februarja 2021 Šport


Včeraj sta bila v Gorici in Kopru odigrani preostali srečanji 23. kroga 1. slovenske nogometne lige. Gorica je igrala 0:0 proti Aluminiju, v Kopru pa je domača ekipa premagalo Muro z 1:0. Edini zadetek na srečanju je dosegel Darko Mišič v 35. minuti. Na lestvici vodi Maribor s 43. točkami, enako jih je na drugem mestu zbrala Olimpija, Mura pa je tretja s 37-imi točkami. Štiri točke za Muro zaostajajo kar trije klubi in sicer Domžale na četrtem, ljubljanski Bravo na petem in Koper na šestem mestu.

V 24. krogu 2 kakovostnega razreda turške nogometne lige je Tuzlaspor, za katerega igra Matej Pučko iz Šalinec gostoval pri Ankarasporu in igral neodločeno 0:0. Matej Pučko je kot standardni član prve enajsterice tudi tokrat odigral vseh 90. minut srečanja. To je bilo že tretje srečanje v nizu brez  zmage, zato je Tuzlaspor trenutno zdrsnil po lestvici in je na osmem mestu 18-članskega prvenstva.

Po delni odpravi omejitev se na nogometna igrišča počasi vračajo tudi nižjeligaši. Tako je tudi v Gornji Radgoni z nogometaši Radgone, ki so se po prvem delu prvenstva v 1.medobčinski nogometni ligi Murska Sobota zavihteli na vrh lestvice. Tako trener kluba Robert Petrovič kot predsednik Robert Lipič sta se že po koncu jesenskega dela zavzemala za okrepitev članskega moštva za spomladanski del sezone, saj imajo kot klub in ekipa ambicije po ohranitvi prvega mesta. Zato je v klub prišlo kar osem novih nogometašev in sicer: Uroš Krajnc in Matej Hajdinjak oba iz Radenske Slatine, Kristjan Kolarič iz Apač, Marko Horvat, Aljaž Kocet in Alen Katan od Grada, Blaž Drašak iz Avstrije in Uroš Hamler iz Apač pri Ptuju.

Na atletskem stadionu v Murski Soboti je Atletski klub Pomurje, ki ga vodi predsednik kluba David Horvat, včeraj opravil podpis pogodb s svojimi rangiranimi atleti za leto 2021.Pogodbo je podpisalo 13 atletov, šest od njih prvič. To so talentirani mladi atleti: Klara Janža, Dunja Anja Colombo, Lana Porediš, Lara Horvat, Tvit Trajbarič in Nika Perš. Klub ki je prav včeraj praznoval 56-letnico svojega obstoja, čaka v mesecu marcu organizacijska preizkušnja, saj bodo ob soboškem jezeru pri Expanu, tako kot v lanskem letu, gostili državno prvenstvo v krosu.