Domov

Šport

4 junija 2017 Šport


Drugi dan  evropskega moštvenega  prvenstva v hokeju na travi  Chalenge III ,   so v soboto,  slovenski prvaki  Lipovci  premagali madžarski Olcote s 5:0. Zadetke za Lipovce so dosegli: Martin Mesarič 2 ter Franc Maučec, Alan Pivar in Boštjan Pavlinjek po enega.  Danes v nedeljo  tretji dan prvenstva bodo Lipovci ob 16.45 igrali proti ekipi Soerbymagle iz Danske.

Manj uspešni so bili slovenski podprvaki igralci Triglava na evropskem moštvenem prvenstvu Chalenge IV v Predanovcih , ki so  v soboto , igrali proti ekipi Start Berdyschev iz Ukrajine in bili poraženi s 6:2. Za Triglav sta dosegla zadetka: Alan Nemec in Tadej Mikola.   Danes ob 18.uri bo Triglav v Predanovcih igral proti grški ekipi Napeos Apolon.

Na 26. mednarodnem  reliju veteranov Prekmurje 2017 je  v soboto v Murski Soboti  na 80 km dolgi progi sodelovalo okrog 75  udeležencev, slovenski udeleženci  so imeli sočasno tudi  drugo  dirko Zveze starodobnih vozil Slovenije. Izjemen uspeh so tokrat dosegli člani soboškega kluba Motoklub veterani, ki so zbrali  osem prvih mest. Tako so med avtomobilisti zmagali Boris Banko s Fordom iz leta 1917, Tibor Novak s Chryslerjem iz leta 1929, Janez Vučkič s Fiatom iz leta 1955 in Franc Horvat iz Oplom z letnikom 1969. Med motoristi so  zmagali: Mitja Peterka z motorjem BSA letnik 1940, Dušan Car s Puchom iz leta 1952 in Jože Zver s Tomosm  letnik 1969 in med motoristi s prikolicami Franc Makovec z BMW-jem letnik 1957.  Ob osmih prvih mestih so domači tekmovalci osvojili še štiri druga in pet tretjih mest.

Judo klub Klima center Tratnjek Beltinci je  v Puconcih pripravil  8. mednarodni turnir v judu za mlade tekmovalce. Med  152 judoistov iz 26 klubov iz Avstrije,  Srbije, Hrvaške in Slovenije so se moštveno odlično odrezali Beltinčani, ki so bili moštveno zmagovalci pred Bežigradom in Judo klubom Murska Sobota. Preglejmo, kdo je bil v Puconcih med najboljšimi judoisti  v posamični konkurenci. Med starejšimi dečki so si druga mesta priborili: Jan Špilak iz Beltinec, Rok Škrbenta iz ljutomerskega Partizana in David Lang iz Murske Sobote. Na tretja mesta pa so se uvrstili: Luka Žerdin iz Lendave ter Nejc Škrget in Niko Kuzma oba iz Ljutomera.  Med starejšimi deklicami so si priborile druga mesta: Kaja Baler iz  Beltinec, Zoja Munda  in Sara Vrbančič obe  iz Ljutomera ter tretja mesta Maša Slavinec iz Križevec pri Ljutomeru,  Urška Rižnar iz Ljutomera  in Asja Benkič iz Murske Sobote.   Med mlajšimi dečki so bili zmagovalci: Gabrijel Lipič iz Beltinec, Klemen Vinkovič iz Murske Sobote in Bor Zver iz Turnišča. Med mlajšimi deklicami  sta zmagali Lejla Mazouzi iz Beltinec  in Iva Küplen iz Murske Sobote.  Med cicibani so bili zmagovalci: Klemen Vinkovič iz Murske Sobote, Kio Červek iz soboškega kluba Štorkljice in Matic Vehab iz Beltinec; med cicibankami pa je v Puconcih na 8. mednarodnem turnirju v judu za pokal Betlinec  zmagala Sara Sep iz Kluba borilnih veščin Lendava.

V Rakičanu je bilo 4. kolo  prve državne lige vzhod v streljanju z lovsko puško šibrenico.  Moštveno je med 9 ekipami zmagala Radgona  v postavi: Dani Šmid, Milan Pelcl in Milan Svetec s 184. zadetki pred Štefanom Kovačem – trap iz Murske Sobote v postavi: Denis Pojbič, Evgen Pap in Mirko Miljevič s 183. zadetki. Posamično je v prvi ligi zmagal Radgončan Dani Šmid, drugi je bil Denis Pojbič, peti Milan Pelcl in šesti Evgen Pap. V drugi ligi je četrti Janez Bertalanič in peti Milan Svetec.
V Veliki Polani je bil včeraj 9. festival  lendavskega nogometa, domači nogometni klub Polana je praznoval 40 letnico delovanja, ob koncu nogometnega  festivala  pa je bila še finalna pokalna nogometna tekma za pokalnega prvaka Medobčinske nogometne zveze Lendava.  V finalni nogometni tekmi je aktualna prvakinja 3. slovenske nogometne lige vzhod Nafta 1903 premagala Hotizo članico 3. slovenske lige, vzhod z rezultatom 3:1. Za Nafto je dosegel dva zadetka Mitja Novinić enega pa Vedran Vinko, častni zadetek za Hotizo je dosegel Nino Šprajc.

 

Na 23.odprtem državnem prvenstvu v tradicionalnem karateju za osnovne in srednje šole na Igu so tekmovali tudi  pomurski karateisti. Prva mesta v katah so osvojili: Lan Spačal, Kaja Trajbar oba iz Osnovne šole Cankova, Matic Novak iz Gornjih Petrovec, Vanesa in Sabrina Šarkezi iz soboške ekonomske gimnazije  in Tamara Šlemer iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota. Druga mesta so osvojili: Luka Nemec, Lea Rituper in Maja Sukič vsi iz Gornjih Petrovec . Na tretje mesto  se je  dvakrat  uvrstil  Luka Pavlinjek iz Cankove. V borbah  sta zmagali Sabrina Šarkezi in Tamara Šlemer druga je bila  Nastja Potočnik iz Gornjih Petrovec. Moštveno je med srednjimi šolami zmagala Ekonomska gimnazija  iz Murske Sobote.

Na prvi tekmi slovenskega pokal v skokih na veliki prožni ponjavi v Ljubljani so sodelovali tudi člani Društva za športno rekreacijo iz Murske Sobote. Med člani je bil Luka Mešič drugi, med mladinkami pa Asja Benčec šesta. Med starejšimi deklicami je  moštveno Murska Sobota v postavi: Maja Čopi, Lara Erniša, Luna in Lena Kočar in Amadeja Ilić zasedla prvo mesto. Posamično pa je bila  Maja Čopi zmagovalka, Lara Erniša pa je bila druga.

Na 37. kolesarskem maratonu Tri srca v Radencih je dopoldne kolesarilo 320 kolesarjev. Najstarejša med njimi sta bila  68 letna Irena Berčon iz Trbovelj  in 88 letni   Sigfried Schubert  iz Tomaža. Najbolj številčna skupina je bila iz križevskega Tondacha s 30. kolesarji, Ravenčani so imeli ekipo s 16. kolesarji in Elrad Internaticonal iz Gornje Radgone 9 kolesarjev.

Na 11. kolesarskem maratonu BTCiklin v Murski Soboti, je v soboto sodelovalo 81 kolesarjev.  Na velikem maratonu na 44 km dolgi progi je bil v moški konkurenci najhitrejši Patrik Drvarič pred Tadejem Apatičem; v ženski konkurenci pa je vozila najhitreje Lea Bakan pred Jožico Šiftar.  Na rekreativnem maratonu je na 27 km dolgi progi kolesaril najhitreje Darko Šek pred Fredijem Sambtom; v ženski konkurenci pa Nika Vute pred Simono Hodžar. Na družinskem maratonu na 14 km dolgi progi je bila najhitrejša družina Žižek s tremi družinskimi člani. Najštevilčnejša ekipa je bila iz Športnega društva Sloparca, najstarejši kolesar pa je bil  79 letni Edvard Puklavec.

Na 14. Rogašovskem teku v okviru pomurskega pokala je na 6,6 km dolgi progi v soboto med člani  zmagal   Matej Gider iz Rogašovec pred Tomažem Srako iz Beltinec in Franjom Kolaričem iz Tekaške sekcije Radenske. Med članicami je zmagala: Klavdija Celec iz Večeslavec pred Jožefo Antolič iz  Ormoža in Anemary Puhan iz Kuštanovec.

Na prvem Afroditinem teku v Rogaški Slatini je na dveh progah teklo kar  552 tekačev. Na 5,6 km dolgi progi bil Dejan Preindl iz ekipe Prevozi bolnikov Bratonci drugi, druga pa je bila med članicami še Andreja Gorčan iz ekipe Jani team Murska Sobota.

V Beltincih je bil v soboto 12.  Ferijev pohod in prvi Jožefov pohod v spomin  športnega novinarja in športnega urednika Murskega vala in Vestnika  na Ferija Maučeca  in Jožefa Horvata  dolgoletnega predsednika športne zveze Beltincih.  Pohoda se je udeležilo 55 pohodnikov, ki so prehodili Ferijevo in Jožetovo pot dolgo 8 km.  O liku obeh športnih delavcev sta pred pohodom spregovorila župan Milan Kerman in predsednik športne zveze Andrej Pozderec.