Domov

Šport

27 februarja 2021 Šport


Včeraj je bila na sporedu prva tekma 23. kroga prvoligaškega nogometnega prvenstva Hrvaške, na kateri  so v naši soseščini v Varaždinu gostovali nogometaši Osijeka z Damjan Boharjem iz Mačkovec. Že po 21. minutah je dišalo po presenečenju, saj je Varaždin takrat povedel z 2:0, kar je bil tudi rezultat polčasa. V nadaljevanju so nogometaši Osijeka rezultat uspeli preobrniti in zmagati s 3:2. Damjan Bohar je igro zapustil v 82. minuti ko je bil na semaforju že izpisan kasnejši končni rezultat.

Sinoči je bil odigran zadnji krog rednega dela 1. slovenske Futsal lige. Ekipa Tomaža ŠIC bara iz Svetega Tomaža je gostovala pri Hiši daril na Ptuju in izgubila s 4:1. Edini zadetek za Prleke, ki so z 1:0 povedli na tekmi, je dosegel Marcel Vindiš. Nogometaši Tomaža ŠIC bara so ob koncu zasedli peto mesto rednega dela in se bodo v četrtfinalu pomerili proti četrtouvrščenemu moštvu Bronx Škofije. Prva tekma bo na sporedu 12. marca.

Na 5. seji Izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije je bil tudi uradno sprejet koledar in sistem nadaljevanja sezone v 2. slovenski nogometni ligi in Pokalu Slovenije. Zaradi epidemije COVID-19, protikoronskih omejitev ter posledičnega zmanjšanja terminov bodo drugoligaši odigrali še tri kroge rednega dela in preloženo tekmo, po 15. krogu pa se bo na podlagi stanja na lestvici odigrala liga za prvaka in liga za obstanek. Tekmovanje v 2. ligi se bo nadaljevalo 21. marca, tekmovanje pa bo zaključeno po 22. krogih, predvidoma 19. maja. Nogometna zveza Slovenije je potrdila še nove termine za izostale pokalne tekme 2. kroga in jih iz predvidenega 3. marca dokončno prestavila na 17. marca. Takrat bosta nastopila oba prekmurska drugoligaša in sicer: Nafta bo gostila Fužinar, Beltinci pa prvoligaša iz Domžal.