Domov

Šport

1 marca 2021 Šport


Nogometaši v 1. slovenski nogometni ligi so minuli konec tedna odigrali štiri tekme 24.kroga. Mura je včeraj gostovala na zahtevnem srečanju v Ljubljani in z minimalnih 1:0 ugnala agresivni Bravo. Edini zadetek na srečanju je po mojstrskem strelu z glavo dosegel Kevin Žižek v 69.minuti. Mura za vodilno Olimpijo in drugouvrščenim Mariborom še naprej ostaja trdno na  tretjem mestu na lestvici.

Nogometašice Ženskega nogometnega kluba Pomurje, ki so minuli konec tedna izkoristile za skok v toplejše kraje, so na hrvaški obali na mini pripravah odigrale dve pripravljalni tekmi proti nogometašicam Splita. Na prvi tekmi med Pomurjem in Splitom je bilo neodločeno 2:2 – strelki zadetkov za Pomurje sta bili Nina Kajzba in Kaja Korošec, na drugem obračunu v hrvaškem Medulinu pa so varovanke Sandija Bauerja proti splitskim nogometašicam izgubile s 4:3. Zadetke za Pomurje proti hrvaškim prvakinjam so na drugi tekmi prispevale Špela Rozmarič, Nina Kajzba in Špela Kolbl.

Včeraj sta bila na evropskih nogometih zelenicah dve ekipi prekmurskih nogometašev. V grški nogometni super ligi je Žiga Laci iz Dobrovnika na gostovanju pri velikanu Panathinaikosu za neodločenih 1:1 odigral celo tekmo za svoj AEK. V 1. avstrijski nogometni ligi pa je Altach, za katerega tokrat Aljaž Casar iz Bakovec ni igral in je tekmo presedel na klopi, z minimalnih 1:0 v gosteh ugnal Wolfsberger.

V avstrijskem Zwettlu je sinoči na zaključnem turnirju letošnje srednjeevropske lige MEVZA v odbojki v slovenskem finalu aktualni državni prvak ACH Volley v kadru katerega je bil tudi Uroš Pavlovič iz Murske Sobote, ki sicer v finalu ni igral, s 3:1 ugnal Maribor in tako osvojil že skupno deseti naslov prvaka. Odbojkarji kamniškega Calcita, ki bodo 10.marca nasprotnik murskosoboške Panvite Pomgrada v četrtfinalu slovenskega državnega prvenstva, so po zmagi proti avstrijskemu Waldvirtlu na koncu zasedli tretje mesto.