Domov

Šport

2 marca 2021 Šport


V Egiptu se je včeraj s prvim dnevom kvalifikacij pričela tekma svetovnega pokala v trapu, kjer nastopata tudi dva pomurska strelca. Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač Trap iz Murske Sobote je po prvem dnevu v treh serijah zadel 71 tarč in je trenutno na enajstem mestu med 52-imi strelci. Drugi pomurski predstavnik Tadej Kostanjevec iz Strelskega društva Radgona je po treh serijah zadel 69 glinastih golobov in je trenutno 20-i. Boštjan Maček je na svetovnem pokalu v trapu v Egiptu s 118. krogi odlično zaključil kvalifikacijske nastope in se prebil v večerni finale. Tadej Kostanjevec je s 112-imi tarčami osvojil 28. mesto. Več o finalnem nastopu bomo poročali jutri.

Potem ko se je teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota hitro poslovila v prvem krogu kvalifikacijskega turnirja WTA v Dohi med posameznicami, je v svoji paradni disciplini, ki se ji podrobneje posveča v zadnjem času, igri dvojic, uspešno prestala uvodni krog rednega dela. Na turnirju z nagradnim skladom 565.000 € je v paru z Indijko Sanio Mirza izločila Ukrajinki Ljudmilo in Nadijo Kičenok s 6:4, 6:7 in 10:5.

Včeraj je tudi v Pomurju odjeknila novica, da se je po hudi bolezni v 65. letu starosti poslovil znani hrvaški nogometni trener in še prej odlični nogometaš Zlatko Kranjčar Cico. Kranjčara smo uspeli dodobra spoznati tudi v Murski Soboti, ko je v letu 2000 eno sezono sedel na klopi murskosoboškega prvoligaša Mure in bil eno najodmevnejših imen na soboški klopi v zgodovini. Le štiri leta kasneje je prevzel tudi vodenje hrvaške nogometne reprezentance in na njej ostal dve leti.