Domov

Šport

3 marca 2021 Aktualno Šport


Slovenski strelec v trapu Boštjan Maček iz Bodonec, član Strelskega društva Štefan Kovač Trap iz Murske sobote, je na prvi letošnji tekmi za svetovni pokal v Kairu v dresu slovenske reprezentance zasedel odlično četrto mesto, potem ko je v finalu zadel 29 glinastih golobov. 48-letni prekmurski strelec se v finale uvrstil kot šesti s 118-imi zadetimi tarčami. Maček, sicer evropski prvak iz Leobersdorfa 2018 in nosilec bronastega odličja z evropskih prvenstev v Beogradu 2011 in na Pragerskem 2015, se je tako v velikem slogu vrnil na veliko mednarodno prizorišče po enoletnem premoru zaradi pandemije koronavirusa. V Egiptu je v kvalifikacijskem delu nastopili še en pomurski strelec in sicer Tadej Kostanjevec iz Športno strelskega društva Radgona, ki je s 112-imi zadetimi tarčami zasedel 28. mesto. Mačka in Kostanjevca zdaj skupaj z Denisom Vatovcem čaka še nastop v ekipno konkurenci.

Nogometna zveza Slovenije je pripravila izbor najboljše enajsterice minulega 24. kroga 1. slovenske nogometne lige kjer med najboljšimi nogometaši najdemo tudi tri Muraše. Po zmagi na gostovanju proti ljubljanskemu Bravu z 1:0 so si izbor med najboljše zagotovili vratar Matko Obradovič ter igralca Samsindin Ouro in Klemen Šturm. Nogometaše Mure čaka nova preizkušnja v soboto, ko bodo v soboški Fazaneriji ob 15. uri igrali proti Aluminiju.

V četrtfinalu teniškega turnija serije WTA v Dohi je Andrej Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, skupaj z Indijko Sanio Mirza premagala rusko-kanadsko navezo Blikova-Dabrowki s 6:2 in 6:0 ter se uvrstila v polfinale tekmovanje.

Slovenska odbojkarska reprezentanca do 17 let starosti je danes v Mariboru začela drugi cikel priprav na turnir srednjeevropske odbojkarske lige MEVZA, ki bo na sporedu od 12-14. marca. V slovenski odbojkarski reprezentanci nastopajo tudi trije igralci iz soboškega kluba Panvite Pomgrad in sicer Vid Suhodolnik, Nik Legen in Uroš Rajnar. Pred turnirjem bo Slovenija, ki jo vodi selektor Iztok Kšela, odigrala še dve pripravljalni tekmi in sicer 9 in 10. marca s Hrvaško.