V etru
Dogodki in odmevi
Domov

Šport

4 marca 2021 Šport


Izjemen dosežek je v prvi tekmi osmine finala ženske različice letošnje Lige Prvakinj uspel prekmurski nogometašici Mateji Zver iz Gornje Bistrice, ki je s svojo ekipo Sank Pöltna gostovala v švedskem Malmöu, pri ekipi Rosengarda. Tekma se je končala z rezultatom 2:2, čeprav so sicer Avstrijke že vodile z 2:0. Oba zadetka za Sankt Pölten je dosegla Mateja Zver in znova dokazala, da je prava okrepitev v avstrijski ekipi. Povratna tekma bo v sredo 10. marca v Avstriji.

V četrtfinalni tekmi hrvaškega nogometnega pokala je Reka pod taktirko novega trenerja v gosteh premagala Osijek z 2:1 in se uvrstila v polfinala hrvaškega pokala. Za Osijek je igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec, ki je igro zapustil v 62.minuti, ko je bil izid še 1:1.

Na 9. mednarodni kolesarski dirki v Umagu je med 160 kolesarji iz  25 držav nastopilo 160 kolesarjev. Na 154 km dolgi progi je nastopil tudi Žiga Horvat iz Dankovec, član Kolesarskega kluba Adria Mobil iz Novega mesta in zasedel 35. mesto v času zmagovalca Italijana Jakuba Marczka v času  3:33,17.

V povratni tekmi osmine finala državnega prvenstva v odbojki za članice je prijetno presenetila ekipa Ljutomera, ki je na drugi tekmi premagala Luko Koper s 3:1. in izid v zmagah izenačila na 1:1. Z 21 točkami se je pri zmagovalkah izkazala Ana Kolmanič, ki je dosegla tudi šest asov, dvomestno število točk pa je dosegla še Barbara Petek, ki se je ustavila pri desetih točkah. Četrtfinaliste bodo dali odločilni obračuni v soboto.

Pa še novica iz moške odbojke. V pripravljalni odbojkarski tekmi v okviru priprav na četrtfinale državnega prvenstva za člane, so se odbojkarji Panvite Pomgrada pomerili s kranjskim Triglavom in zmagali s 3:1. V soboto čaka ekipi še eno srečanje, takrat v Kranju. Prvenstvo se s četrtfinalom državnega prvenstva nadaljuje naslednjo sredo, ko bodo soboški odbojkarji gostili Calcit iz Kamnika.