V etru
Nedeljsko športno popoldne
Domov

Šport

5 marca 2021 Šport


Na svetovnem pokalu v streljanju na glinaste golobe v Egiptu so po posamičnem četrtem mestu Boštjana Mačka iz Bodonec, slovenski strelci nadaljevali z ekipno tekmo v družbi enajstih reprezentanc. Po dveh kvalifikacijskih dneh je slovenska ekipa, kjer sta poleg Mačka nastopila še Tadej Kostanjevec iz Strelskega društva Radgona in Denis Vatovec iz Vrhnike zadela 476 krogov in osvojila četrto mesto. Izkušeni Prekmurec je zadel 166, Vatovec 160, Kostanjevec pa 150 letečih tarč. V tekmi za tretje mesto se je od samega začetka odvijal izenačen in enakovreden boj med strelci iz Egipta in Slovenije. Po seriji 120 strelov ni bilo zmagovalca, po dodatnem strelu pa so kratko potegnili Slovenci, usoden je bil zgrešeni strel Kostanjevca. Slovenski strelci so zasedli četrto mesto v čudnih sodniških odločitvah, saj so sodniki zadnji zgrešeni strel  domačega strelca priznali kot pravilnega. Strelska kuhinja je prinesla bron domačemu Egiptu.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je na turnirju WTA v Dohi z nagradnim skladom 565.530 dolarjev v konkurenci dvojic ostala brez finala. V polfinalu sta bili od Klepačeve in Indijke Sanie Mirza boljši drugi nosilki, Američanka Nicole Melichar in Nizozemka Demi Schuurs, ki sta zmagali s 7:5, 2:6 in 10:5. Kot zanimivost dodajmo, da sta za preboj v polfinale Klepačeva in Mirza dobili 10.000 dolarjev.

Z zaostalimi srečanji se ta konec tedna nadaljuje prvenstvo v 1. slovenski ženski nogometni ligi. V prvi uradni nogometni tekmi v letu 2021 sta se ekipi Radomelj in  Tabora Maribor razšli brez zmagovalca ob izidu 2:2. Na tej tekmi je bila na delu tudi mednarodna sodnica Staša Špur iz Satahovec kot prva pomočnica glavne sodnice. Na lestvici vodi Nona Pomurje Beltinci s 30.točkami, pred Olimpijo, ki jih ima 24, četrte so Radomlje z 11.točkami in peti  Tabor Maribor z 10.točkami.

Nogometaši Beltinec so odigrali tretjo tekmo v okviru priprav na nadaljevanje sezone v 2. slovenski nogometni ligi. Varovanci trenerja Radovana Karanovića so se pomerili proti mladincem Mure in izgubili z 2:1.